360
| YouTube

Δημήτρης Καρακώστας: Ηρθαν όλα ανάποδα, αλλά έπρεπε να συνεχίσω

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2021, 11:23
|YouTube

Δημήτρης Καρακώστας: Ηρθαν όλα ανάποδα, αλλά έπρεπε να συνεχίσω

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2021, 11:23

Ο Δημήτρης Καρακώστας συγκέντρωσε σχεδόν 18.700 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και με την επίδοσή του αυτή μπορεί να εισαχθεί στην Ιατρική, τη σχολή της πρώτης προτίμησής του.

Περίπου δύο μήνες νωρίτερα είχε βιώσει την απώλεια και των δύο γονιών του, του Κώστα Καρακώστα, πρώην αντιδημάρχου Ναυπάκτου, 56 ετών, και της Νικολίτσας Μούρτου, καθηγήτριας, 51 ετών, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο του Ρίου, χτυπημένοι από τον κορονοϊό.

«Ηρθαν όλα ανάποδα, είχα συνηθίσει οι γονείς μου να με βοηθάνε στο διάβασμά μου. Ξαφνικά, έπρεπε να συνηθίσω μόνος μου με τη βοήθεια των αδελφών μου (τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια του Δημήτρη φοιτούν ήδη στο Πανεπιστήμιο), της οικογένειάς μου και των φίλων μου. Ήταν σίγουρα κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά θεώρησα ότι αφού δεν έχω άλλη επιλογή, έπρεπε να το κάνω. Σίγουρα υπήρχε το ψυχολογικό βάρος, αλλά έπρεπε να το αντιμετωπίσω», περιέγραψε ο ίδιος ο 18χρονος αριστούχος στον ΑΝΤ1.

Ο στόχος, είπε, ήταν ξεκάθαρος: «Πάντα με ενδιέφερε η Ιατρική ως αντικείμενο και ήταν ένα παραπάνω κίνητρο αυτό που συνέβη με τους γονείς μου, οπότε θα νιώθω κι εγώ, αν τα καταφέρω, ότι θα μπορώ να βοηθήσω πολλούς ανθρώπους».

Ο Δημήτρης μίλησε και για το τηλεφώνημα που του έκανε ο Πρωθυπουργός για να τον συγχαρεί: «Με συνεχάρη για την επιτυχία μου και μου ευχήθηκε να περάσω στη Σχολή που θέλω και μου μίλησε για τους γονείς μου, την προσπάθειά μου και το τι κατάφερα».

Οσον αφορά τα «επινίκια», το πρόγραμμα έχει διακοπές σε κάποιο νησί πριν έρθει η ώρα της εγγραφής στην Ιατρική Σχολή. «Θα πάω σε κάποιο νησί, να γιορτάσω με τους φίλους μου, αλλά είναι όλα στον αέρα», αρκέστηκε να πει.

«Ο,τι κι αν γίνει στη ζωή, ακόμα και αν φαίνεται πολύ άσχημο, αν προσπαθήσεις αρκετά και χρησιμοποιήσεις όλη τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου και ίσως να μην το ξέρεις, ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις, σίγουρα θα είσαι πολύ περήφανος για την προσπάθειά σου», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Δημήτρης, ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φέρεται να δέχθηκε επίσημη πρόσκληση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να παραστεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 24 Ιουλίου, στην καθιερωμένη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...