456
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεξιά, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά | Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Μητσοτάκης: «Να πείσουμε και τους καχύποπτους ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή»

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2021, 11:46
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεξιά, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά
|Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Μητσοτάκης: «Να πείσουμε και τους καχύποπτους ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή»

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2021, 11:46

Το mega εμβολιαστικό κέντρο στο κτίριο «Προμηθέας», στο Μαρούσι, το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του τη Δευτέρα, επιθεώρησε το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε σύντομες δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι πρέπει να περάσει σε όλους το μήνυμα ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή.

«Θα πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας οι οποίοι ενδεχομένως να είναι ακόμη καχύποπτοι, ότι τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι «όλος ο επαγγελματισμός ο οποίος εκπέμπεται και μέσα από τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων νομίζω ότι κατατείνει ακριβώς σε αυτό το μήνυμα».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ακόμη ότι «ξεπεράσαμε χθες τους 500.000 εμβολιασμούς, έχουμε κλείσει παραπάνω από ένα εκατομμύριο ραντεβού. Είμαστε απολύτως συνεπείς στη δέσμευση την οποία έχουμε αναλάβει να εμβολιάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τους συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να εμβολιαστούν, ανάλογα με τη ροή εμβολίων πού λαμβάνουμε κάθε εβδομάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία θα εργαστούν στο κέντρο αυτό, «το οποίο θα λειτουργεί σε πρώτη φάση από τις 8 μέχρι τις 8 με δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου σε ένα χώρο ασφαλή αλλά -επιτρέψτε μου να πω- και καλαίσθητο.

» Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα οι πολίτες να έρχονται, να τυγχάνουν της εξυπηρέτησης που τους αξίζει, να εμβολιάζονται γρήγορα και με ασφάλεια και αυτή η διαδικασία να τρέχει με όσο το δυνατόν πιο γρήγορους ρυθμούς. Η περιπέτεια αυτή θα τελειώσει όταν με το καλό έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό των συμπολιτών μας. 

» Έχουμε τη δυνατότητα όπως έχουμε πολύ πει πολλές φορές να επιταχύνουμε τη διαδικασία των εμβολιασμών, έχουμε αποδείξει ότι με συνεργασία, με την απαραίτητη σύμπνοια όλων των κυβερνητικών δομών αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία είμαστε σε θέση να φέρουμε εις πέρας αυτό το εξαιρετικά σύνθετο εγχείρημα με την ίδια όρεξη, με την ίδια διάθεση, με την ίδια ομαδικότητα, θα συνεχίσουμε και από τη Δευτέρα το πρωί θα είμαστε σε θέση να υποδεχτούμε τους πρώτους Αθηναίους, εδώ στο mega εμβολιαστικό κέντρο με το όνομα “Προμηθέας”, το οποίο δημιουργήθηκε εδώ στο Μαρούσι. Καλή συνέχεια».

Ευχήθηκε ακόμη μέσω τηλεδιάσκεψης «καλή αρχή» και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που επίσης θα λειτουργήσει τη Δευτέρα, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλα τα στελέχη που δραστηριοποιούνται σε αυτή τη διακλαδική επιχείρηση.

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Το κέντρο βρίσκεται στο κτίριο της Helexpo στο Μαρούσι. Παράλληλα θα αρχίσει να λειτουργεί και το κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στα οποία θα γίνονται περίπου 4.000 εμβόλια την ημέρα.

Αλλα δύο μεγάλα κέντρα στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, στο Τάε-Κβο-Ντο στο Φάληρο και ένα στο Περιστέρι, θα αρχίσουν να λειτουργούν από τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...