195
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Εμανουέλ Μακρόν: Συγκλίσεις | Reuters

Πρώτη συνομιλία Μπάιντεν και Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 18:57
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Εμανουέλ Μακρόν: Συγκλίσεις
|Reuters

Πρώτη συνομιλία Μπάιντεν και Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 18:57

Mια «φιλική και σε βάθος συνομιλία» είχαν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο πρόεδροι, που συνομίλησαν το βράδυ της Κυριακής, κατέγραψαν σύγκλιση απόψεων για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, όπως και για θέματα διεθνούς ασφάλειας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο πρώτος ηγέτης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνομιλεί με τον Μπάιντεν, με την ελπίδα ότι η διακυβέρνηση του νέου αμερικανού προέδρου θα θέσει τις σχέσεις ΗΠΑ και Βρυξελλών σε νέο πλαίσιο.

Επιπλέον, όπως ανέφερε η γαλλική προεδρία, οι δύο άνδρες  επιβεβαίωσαν την «κοινή τους αποφασιστικότητα» να ενεργήσουν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ειδικά για να στηρίξουν τις πιο ευάλωτες χώρες εν μέσω της πανδημίας της Covid -19.

Σε ένα άλλο ζήτημα κοινού ενδιαφέροντος, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, όπως έχει διακηρύξει ο Μπάιντεν, «ανοίγει ένα νέο πεδίο δράσης».

Τέλος, οι δύο πρόεδροι κατέγραψαν σύγκλιση απόψεων σε ό,τι αφορά την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή, ιδίως στο ζήτημα του Ιράν και στην κατάσταση στο Λίβανο . Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τις επόμενες εβδομάδες σχετικά με αυτά τα θέματα, προσέθεσε η γαλλική προεδρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...