622
«Παιδιά - διαμάντια» λέει ο πατέρας, δεν είχαν δώσει ποτέ δικαιώματα. Και δεινοί στο ξυλοφόρτωμα... | ΙΝΤΙΜΕnews

Τα παιδιά μου είναι «διαμάντια», λέει ο πατέρας των νταήδων στο Μετρό

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 15:40
«Παιδιά - διαμάντια» λέει ο πατέρας, δεν είχαν δώσει ποτέ δικαιώματα. Και δεινοί στο ξυλοφόρτωμα...
|ΙΝΤΙΜΕnews

Τα παιδιά μου είναι «διαμάντια», λέει ο πατέρας των νταήδων στο Μετρό

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 15:40

«Τα παιδιά μου είναι διαμάντια», δήλωσε ο πατέρας των δύο ανήλικων δραστών που ξυλοφόρτωσαν για «ψύλλου πήδημα» τον άτυχο εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ στην αποβάθρα του σταθμού Μετρό της Ομόνοιας, αρνούμενος ότι οι γιοι του είναι μπλεγμένοι με συμμορίες κ.τ.λ.

«Τα παιδιά μου εγώ τα ξέρω. Τα ξέρει όλη η περιοχή που μένουμε, έχουμε πάρα πολλούς γνωστούς, φίλους, γείτονες. Μας ξέρουν και οι πέτρες», ανέφερε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι «δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, ούτε αυτά που ακούω ότι λένε διάφορα τέλος πάντων. Ούτε αρνητικά, να τους πάρουν αποτυπώματα, ούτε τίποτα».

«Εγώ τα ρώτησα για αυτό», διαβεβαίωσε, «τα παιδιά μου είναι διαμάντια», και απέδωσε τον άγριο ξυλοδαρμό του 52χρονου σταθμάρχη στην… κακιά στιγμή.

«Τώρα πώς έγινε αυτό, τι να σας πω. Ηταν η κακιά στιγμή; Αυτό. Πάλι καλά, πραγματικά δηλαδή, που είναι καλά ο άνθρωπος», είπε για το θύμα της απρόκλητης επίθεσης, για να συμπληρώσει:

«Τώρα του ανθρώπου… Δεν τον έχω δει από κοντά, θα του το πω εννοείται. Κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση του.

»Η ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της, ό,τι είναι να κάνει, δεν είπαμε ότι ήταν σωστό αυτό που κάνανε».

«Ηθελαν να παραδοθούν, αλλά δεν πρόλαβαν», δήλωσε ο δικηγόρος τους, Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των δύο ανήλικων αδελφών έχει σχηματιστεί δικογραφία με τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της απείθειας σε βαθμό κακουργήματος. Οδηγήθηκαν το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Η μάνα-«κουκουβάγια»

Να κλείσει το θέμα άρον άρον προσπάθησε και η μητέρα των δύο αγοριών. «Ο,τι έγινε, έγινε. Σημασία έχει να είναι καλά ο άνθρωπος. Αυτό που μας ενδιέφερε αρχικά είναι να δούμε ότι ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του. Ο,τι έγινε, έγινε τώρα και δεν μπορεί δυστυχώς να αλλάξει. Σημασία έχει να φανεί η αλήθεια τώρα», τόνισε.

Αραγε για ποια αλήθεια μιλάει. Τη δική της; Της μάνας-«κουκουβάγια» που καλύπτει τα παιδιά της μόλις αυτά σπεύσουν να βρουν καταφύγιο στις φτερούγες της; Οπως έκαναν αμέσως τα δύο αδέλφια μόλις συνειδητοποίησαν τις συνέπειες της πράξης τους;

Οι συνομιλίες με τον ειδικό φρουρό

Εν τω μεταξύ, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν και οι  διάλογοι μεταξύ της μητέρας των ανηλίκων και του ειδικού φρουρού, που έδινε συμβουλές για την αποφυγή του… αυτόφωρου.

Αφού δίνει συμβουλές για το τι να κάνουν τα παιδιά ενώ τα αναζητά η Αστυνομία για τον άγριο ξυλοδαρμό, σε κάποια στιγμή ακούγεται να λέει: «Θα το πω σε παιδιά δικά μου, φίλους μου. Θα είμαι από πίσω με πολιτικά, θα κανονίσω να έχω και ρεπό…».

«Λοιπόν, άκου να δεις, αυτή την ψάχνουν όλοι γιατί είναι βαρβάτη σύλληψη», αναφέρει σε άλλη συνομιλία με τη μητέρα ο 26χρονος, προειδοποιώντας την να μη βγουν από το σπίτι τα παιδιά της «για να μην πέσουν σε κανένα μ….. ασφαλίτη και βλέπεις πώς φέρονται γιατί ακούνε για οπαδικά. Είδες τι είπαν τώρα στην τηλεόραση μόλις».

Σε άλλη συνομιλία, η μητέρα εμφανίζεται να ενημερώνει για ένα κόκκινο αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός έβγαλε φωτογραφία το σπίτι της.

Η γυναίκα διαβάζει τον αριθμό από την πινακίδα αυτοκινήτου που βρισκόταν έξω από το σπίτι της στον ειδικό φρουρό και εκείνος της απαντάει λέγοντας: «Τώρα δουλεύει η αλλαγή μου. Εχω ρεπό εγώ. Θα πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω».

Οταν εκείνη του διευκρινίζει ότι μέσα στο όχημα ήταν ένα άτομο, ο ειδικός φρουρός την καθησυχάζει: «Ε, δεν είναι Ασφάλεια. Δεν υπάρχει υπηρεσία με ένα άτομο».

Ο 26χρονος μάλιστα δεν δίστασε να πάει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, υποστηρίζοντας ότι είναι γείτονας της οικογένειας, για να ρωτήσει για ποιο λόγο έχουν συλληφθεί.

Καθώς όμως οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι επρόκειτο για τον συνάδελφό τους που μιλούσε με τη μητέρα, τον συνέλαβαν αμέσως.

Ο ειδικός φρουρός «αρνείται τις κατηγορίες για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος», όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος του, Κωνσταντίνος Γιαννελάκης.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 26χρονος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος του διετάχθη Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...