201
Ο «διάλογος» για τις προϋποθέσεις επανέναρξης των ελληνοτουρκικών συνομιλιών το 2021 άρχισε, μέσω Τwitter | ΙΝΤΙΜΕnews

«Πληρωμένη» απάντηση Δένδια: Αγαπητέ φίλε Μεβλούτ, γίνε πιο Ευρωπαίος και λιγότερο Νεο-οθωμανός

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 13:57
Ο «διάλογος» για τις προϋποθέσεις επανέναρξης των ελληνοτουρκικών συνομιλιών το 2021 άρχισε, μέσω Τwitter
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Πληρωμένη» απάντηση Δένδια: Αγαπητέ φίλε Μεβλούτ, γίνε πιο Ευρωπαίος και λιγότερο Νεο-οθωμανός

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 13:57

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δεν άφησε αναπάντητες τις… «συμβουλές» (εδώ) του τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενόψει της νέας χρονιάς και των προοπτικών επανέναρξης του ελληνοτουρκικού διαλόγου και, με μία ολίγον πιο μακροσκελή ανάρτηση το Τwitter, έθεσε το πλαίσιο που θα επιτρέψει στις δύο πλευρές να κάτσουν ξανά στο τραπέζι των συνομιλιών το 2021.

Το tweet του κ. Δένδια  αρχίζει με ένα «Αγαπητέ φίλε Μεβλούτ» (απαντώντας έτσι στην προσφώνηση «Αγαπητέ Νίκο  – Dear Niko», που του είχε απευθύνει ο τούρκος ΥΠΕΞ στο δικό του μήνυμα) και συνεχίζει με το κάλεσμά του προς τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να γίνει επιτέλους πιο Ευρωπαίος και λιγότερο Νεο-οθωμανός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις απειλές εναντίον  της Ελλάδας κατά την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, να απέχει από τις γνωστές προκλήσεις και παράνομες δραστηριότητες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και, τέλος, επισημαίνει  στον τούρκο ομόλογό του ότι από τις… «συμβουλές» του, λείπει οιαδήποτε αναφορά στο Διεθνές Δίκαιο -τη μόνη βάση, όπως υπογραμμίζει για έναν εποικοδομητικό διάλογο με στόχο την επίλυση της διαφοράς (σ.σ. «difference», στον ενικό, και όχι «differences», δηλ. τη διαφορά επί της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών) μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...