628
Απο τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα κάνω το εμβόλιο στις 27 Δεκεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 12:47
Απο τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα κάνω το εμβόλιο στις 27 Δεκεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 12:47

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού ενημέρωσε το πρωί της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Εγώ προσωπικά θα εμβολιαστώ την πρώτη μέρα που θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο στην Ελλάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Στις 27 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνομιλία του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η δήλωση Μητσοτάκη ήρθε να «απαντήσει» στα σενάρια περί καθυστέρησης στον εμβολιασμό του ίδιου και της συζύγου του, όπως για παράδειγμα έγραφε ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα» της Δευτέρας.

Στον διάλογο που είχε με την Πρόεδρο, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τη νέα νέα χρονιά, χαρακτηρίζοντας περιπετειώδη αυτή που φεύγει.

«Ηταν μια περιπετειώδης χρονιά […] Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το 2021 θα αφήσουμε πίσω μας την πανδημία και θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε σε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Η επιδημιολογική εικόνα είναι αισθητά καλύτερη τις τελευταίες ημέρες, παρά ταύτα είναι απολύτως σαφές ότι πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί τις ημέρες των εορτών ώστε να μην βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση του ιού εντός του πρώτου μήνα του 2021», υπογράμμισε για να προσθέσει:

«Πρέπει να σας πω ότι αυτή τη στιγμή η μεγάλη μας ανησυχία έχει να κάνει με τις συναθροίσεις και τις συναντήσεις στα σπίτια. Και πιστεύω ότι η παρότρυνση πρέπει να είναι ότι αυτές τις γιορτές πρέπει να τις γιορτάσουμε με τις οικογένειές μας σε όσο το δυνατόν πιο στενό οικογενειακό κύκλο. Θέλω να πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα συμμορφωθούν με αυτές τις παροτρύνσεις των ειδικών διότι αυτή τη στιγμή εκεί εντοπίζουμε τη βασική πηγή ανησυχίας».

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εικόνα της αγοράς. Οπως είπε, ο καινοτόμος θεσμός της παράδοσης εκτός («clik away») έχει λειτουργήσει αρκετά ικανοποιητικά και έχει επιτρέψει στην αγορά να κινηθεί σίγουρα καλύτερα, δίνοντας ανάσα σε όλα τα καταστήματα.

Από την πλευρά της η κυρία Σακελλαροπούλου είπε στον Πρωθυπουργό:

«Κύριε Πρόεδρε οι μέρες αυτές, το τέλος του χρόνου, τα Χριστούγεννα είναι μέρες που έχουμε ανάγκη πέρα από ένα απολογισμό να κάνουμε και θετικές σκέψεις. Φέτος είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, στον ξένο τύπο γίνονται αναφορές για τα χειρότερα Χριστούγεννα που περνάμε. Δεν υιοθετώ τις υπερβολικές εκφράσεις γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Πάντα πρέπει να σκεπτόμαστε πιο θετικά, να προσπαθούμε τουλάχιστον.

»Είναι ιδιαίτερα δυσχερής η συγκυρία όπως και εσείς αναφέρατε γιατί είμαστε οι Έλληνες ένας λαός εξωστρεφής, πολύ κοντά στην οικογένεια, και αυτές τις μέρες έχουμε πάντα την ανάγκη να συναντηθούμε με αγαπημένα πρόσωπα να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Αυτό φέτος πρέπει να το αφήσουμε, να μείνουμε πραγματικά όσο γίνεται πιο μόνοι στο μικρό πυρήνα της οικογένειας προστατεύοντας τους μεγαλύτερους, προστατεύοντας τα παιδιά τους γονείς τους, ο καθένας τους φίλους του, ο ένας τον άλλον. Νομίζω ότι αυτό το οφείλουμε και στον εαυτό μας για το μέλλον, κυρίως όμως στους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο, σε όλους αυτούς που τόσο καιρό θυσιάζονται και παλεύουν για όλους εμάς. Δηλαδή τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό. Το να επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας δυσβάσταχτα σ΄ αυτή τη συγκυρία θα είναι προβληματικό και ανεύθυνο. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι το κατανοούμε αυτό.

»Είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος αλλά το θετικό είναι το φως που βλέπουμε στην άκρη αυτού του δύσκολου δρόμου. Κυρίως με τα εμβόλια για τα οποία γίνεται λόγος αυτή τη στιγμή και όλη η Ευρώπη προετοιμάζεται να παραλάβει μετά την έγκριση τους. Μπορεί όλοι να έχουμε πιεστεί πολύ -και κάποιοι περισσότερο από άλλους- αλλά σύντομα θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και ελπίζω ότι θα είναι κατανοητά από όλους η σημασία και η σπουδαιότητα του εμβολιασμού. Αντιλαμβάνομαι, παρακολουθώ και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ότι είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα αυτό και ο προγραμματισμός του, αλλά ας ελπίσουμε ότι θα πάνε όλα καλά. Σ΄ αυτή τη συγκυρία είναι το πιο σημαντικό που έχουμε μπροστά μας κι ελπίζω όλοι να το αντιληφθούμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News