304
Αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Γαλλία: Ομολόγησε ο βασικός ύποπτος της επίθεσης στο Charlie Hebdo

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2020, 13:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/09/2020, 17:15
Αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Γαλλία: Ομολόγησε ο βασικός ύποπτος της επίθεσης στο Charlie Hebdo

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2020, 13:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/09/2020, 17:15

Ο βασικός ύποπτος της επίθεσης με μπαλτά, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι την Παρασκευή μπροστά από τα παλιά γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, «ομολόγησε την πράξη του».

Ο νεαρός, ηλικίας 18 ετών και γεννημένος στο Πακιστάν, όπως ανέφερε το AFP συνέδεσε την πράξη του με την αναδημοσίευση σατιρικών σκίτσων (του προφήτη Μωάμεθ από τη Charlie Hebdo) «κάτι το οποίο δεν ανέχθηκε», ανέφερε πηγή με γνώση των ερευνών.

Είχε έλθει στη Γαλλία πριν από τρία χρόνια ως ασυνόδευτος ανήλικος. Δεν ήταν γνωστός ως ριζοσπαστικοποιημένο άτομο, αλλά είχε συλληφθεί να περιφέρεται με κατσαβίδι, ανέφερε το BBC.

Την ίδια ώρα, ένας από τους υπόπτους που συνελήφθη κοντά στο σημείο του εγκλήματος αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με δικαστικές πηγές που μίλησαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Reuters.

Συνελήφθη πάντως άλλος ένας άνθρωπος, από το κοντινό περιβάλλον του φερόμενου δράστη, που πιστεύεται πως είναι πρώην συγκάτοικός του σε ξενοδοχείο στα βόρεια προάστια του Παρισιού.

Επτά άνθρωποι, όλοι άνδρες 24-37 ετών, παρέμεναν υπό κράτηση, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου δράστη.

Δύο εργαζόμενοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, στην εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Premiers Lignes τραυματίστηκαν σοβαρά στο πρόσωπο κατά την επίθεση. Και οι δύο χειρουργήθηκαν το βράδυ και νοσηλεύονται σε διαφορετικά νοσοκομεία, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, δήλωσε ότι «προφανώς πρόκειται για μια ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια».

«Είναι ο δρόμος όπου βρισκόταν το Charlie Hebdo, ο τρόπος δράσης των ισλαμιστών τρομοκρατών, προφανώς, δεν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες, είναι μια νέα αιματηρή επίθεση εναντίον της χώρας μας», εξήγησε.

Η κυβέρνηση αποφάσισε ακόμη να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας σε συναγωγές ενόψει της μεγάλης εβραϊκής εορτής του Γιομ Κιπούρ που ξεκινά το απόγευμα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου.

Η επίθεση έγινε την ώρα που βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης 14 άνθρωποι με την κατηγορία ότι ήταν συνεργοί στην επίθεση στο περιοδικό τον Ιανουάριο του 2015, όταν ισλαμιστές δολοφόνησαν 12 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...