300
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια του αεροσκάφους | REUTERS/Vyacheslav Madiyevskyy

Ουκρανία: Στους 26 οι νεκροί από τη συντριβή του μεταγωγικού

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2020, 12:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/09/2020, 15:15
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια του αεροσκάφους
|REUTERS/Vyacheslav Madiyevskyy

Ουκρανία: Στους 26 οι νεκροί από τη συντριβή του μεταγωγικού

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2020, 12:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/09/2020, 15:15

Οι νεκροί από τη συντριβή μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους τύπου Antonov-26, του ουκρανικού στρατού, το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Χαρκόβου, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ανέρχονται σε 26, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των Αρχών.

Συνολικά, στο αεροσκάφος επέβαιναν 27 άνθρωποι, επτά μέλη του πληρώματος και 20 σπουδαστές της σχολής Αεροπορίας του Χαρκόβου.

Δύο σπουδαστές επέζησαν της τραγωδίας, όμως ο ένας εξ αυτών, σε «εξαιρετικά σοβαρή» κατάσταση, υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ο δεύτερος τραυματίας έχει υποστεί διάσειση, όμως η ζωή του δεν κινδυνεύει, έγινε γνωστό από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Το αεροσκάφος, ένα Antonov-26, συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τσουχουίβ, κοντά στο Χάρκοβο. Το αεροσκάφος έπιασε φωτιά μετά τη συντριβή του, η οποία κατασβέστηκε μια ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους προειδοποίησε για βλάβη σε έναν από τους κινητήρες επτά λεπτά πριν από τη συντριβή και ζήτησε άδεια για αναγκαστική προσγείωση.

Ο υπουργός Άμυνας Άντριι Ταράν είπε πως «το αεροσκάφος άγγιξε το έδαφος με την ουρά του», όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο του.

«Φρικτή τραγωδία», έγραψε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε ανάρτηση στο Facebook, ανακοινώνοντας ότι θα μεταβεί στο σημείο του δυστυχήματος σήμερα Σάββατο. Παράλληλα διέταξε να «συσταθεί επειγόντως μια κυβερνητική επιτροπή για να διευκρινιστούν οι συνθήκες και οι αιτίες» της καταστροφής.

Η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της χώρας της για την θανατηφόρα συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους.

Η μικρή πόλη Τσουγκόιν βρίσκεται περίπου 30 χλμ νοτιοανατολικά του Χάρκοβο και περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της πρώτης γραμμής που χωρίζει τα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης από εκείνα που βρίσκονται στο χέρια φιλορώσων αυτονομιστών.

Αρκετά στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν συντριβεί στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών πτήσεων τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...