393
Ο Λιονέλ, η Αντονέλα και οι τρεις γιοι τους | Reuters

«Ολη η οικογένεια του Μέσι θέλει να μετακομίσει στο Μάντσεστερ»

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2020, 17:29
Ο Λιονέλ, η Αντονέλα και οι τρεις γιοι τους
|Reuters

«Ολη η οικογένεια του Μέσι θέλει να μετακομίσει στο Μάντσεστερ»

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2020, 17:29

Ο Γκιγιέμ Μπαλαγκουέ είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας αθλητικός ρεπόρτερ του BBC: είναι ο επίσημος βιογράφος (και επί έτη προσωπικός φίλος) του Λιονέλ Μέσι.

Οπότε η γνώμη και η άποψη του 52χρονου δημοσιογράφου όχι απλώς μετράει: είναι ιδιαίτερα βαρύνουσα.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», ο Μπαλαγκουέ παραδέχτηκε ότι δεν περίμενε ποτέ του να δει τον 32χρονο Αργεντίνο εκτός Βαρκελώνης.

«Δεν θα το φανταζόμουν ποτέ [ότι θα έφευγε από την Μπαρτσελόνα], αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που θα συμβεί τελικά αυτό», λέει.

Όπως υποστηρίζει, έχει ήδη κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μιντιακός και δημοσιοσχετίστικος μηχανισμός προκειμένου να πείσουν τους οπαδούς των Καταλανών σχετικά με το «πόσο κακός άνθρωπος και αθλητής είναι ο Λιονέλ που παίρνει αυτή την απόφαση».

«[Η ομάδα] έκανε το ίδιο στο παρελθόν και με τις περιπτώσεις άλλων αθλητών που αποχώρησαν ξαφνικά από τις τάξεις της: τον Σούστερ, τον Μαραντόνα και τον Ρονάλντο», τονίζει, προσθέτοντας: «Ελπίζω ωστόσο ότι οι άνθρωποι δεν είναι αφελείς. Και αργά ή γρήγορα, ο ίδιος ο Μέσι θα δώσει την δική του εκδοχή των γεγονότων και όσων συνέβησαν ανάμεσα στον ίδιο και την ομάδα. Ο Μέσι, ωστόσο, αποφάσισε και η απόφαση αυτή είναι ειλημμένη: φεύγει από την Μπαρτσελόνα και δεν κάνει πίσω ούτε βήμα».

Λιονέλ Μέσι και Γκιγιέμ Μπαλαγκουέ (Twitter/Guillem Balagué)

Όπως μάλιστα επισημαίνει, «η αίσθησή μου είναι ότι ο σύλλογος δεν θα προβάλλει αντίσταση για πάρα πολύ στην επιθυμία του αυτή».

Πόσο μάλλον, όπως λέει, όταν το γυαλί φαίνεται να έχει ραγίσει οριστικά ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Και όχι φέτος, αλλά από το 2016 κιόλας «όταν ο Μέσι αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με τις ισπανικές φορολογικές αρχές. Τότε ο πατέρας [σ.σ: και μάνατζερ] του είχε αρχίσει να προετοιμάζει το έδαφος προκειμένου να τον πάει στη Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς, μετά την πρώτη προπόνηση με την Μπαρτσελόνα, ο Λιονέλ αποφάσισε να παραμείνει στη Βαρκελώνη».

«Αυτή τη φορά, ωστόσο, όλα είναι πολύ διαφορετικά», συμπληρώνει ο Μπαλαγκουέ, καταλήγοντας με νόημα ότι «αυτή τη φορά όλη η οικογένειά του υποστηρίζει την απόφασή του. Από τον πατέρα του μέχρι την σύζυγό του. Και όντως, η Σίτι είναι το απόλυτο φαβορί προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό της, αλλά η συμφωνία τους δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Η Σίτι είναι όντως, αυτή τη στιγμή, η πιο λογική επιλογή για τον Μέσι. Αλλά καιροφυλακτούν και η Ιντερ με την Παρί Σεν Ζερμέν και δεν πρέπει να τις ξεγράψουμε από τόσο νωρίς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...