455
Γκουαρντιόλα και Μέσι πανηγυρίζουν μια από τις πολλές νίκες τους με τη Μπάρτσα της χρυσής εποχής |

Θα επιστρέψει ο Μέσι στην αγκαλιά του Γκουαρντιόλα;

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 18:11
Γκουαρντιόλα και Μέσι πανηγυρίζουν μια από τις πολλές νίκες τους με τη Μπάρτσα της χρυσής εποχής
|

Θα επιστρέψει ο Μέσι στην αγκαλιά του Γκουαρντιόλα;

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 18:11

Η απόφαση του Λιονέλ Μέσι να αποχωρήσει από την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα ταρακούνησε συθέμελα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Οταν όμως η σκόνη κατακάθισε και άπαντες κατάλαβαν ότι όντως ζούμε μία ιστορική στιγμή (την αποχώρηση του Λέο από την Μπάρτσα) αναπόφευκτα ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τον νέο σταθμό στην ποδοσφαιρική καριέρα του αργεντινού σούπερ σταρ.

Οι πρώτοι μνηστήρες εμφανίστηκαν γρήγορα. Η Ιντερ, που εδώ και καιρό φαίνεται να προσεγγίζει τον Λιονέλ Μέσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που προσπαθεί να βρει ξανά την χαμένη της αίγλη, η Γιουβέντους, που πριν έναν χρόνο πήρε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ. Από το παιχνίδι βγήκε γρήγορα η Παρί σεν Ζερμέν που δήλωσε μέσω διαρροών ότι δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μία τέτοια μεταγραφή εξαιτίας του Financial Fair Play που μετά τις μεταγραφές Νεϊμάρ και Εμπαπέ της έχει γίνει στενός κορσές.

Οσο για την ομάδα που φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιήσει την ιστορική αυτή μεταγραφή, δεν είναι άλλη από την Μάντσεστερ Σίτι. Τις τελευταίες ώρες μάλιστα, μία φαινομενικά άσχετη είδηση φαίνεται να ενισχύει τα ρεπορτάζ που θέλουν τον Λέο να βρίσκεται πολύ κοντά στην αγγλική ομάδα.

Η νέα αυτή ένδειξη που φέρνει πιο κοντά τον Αργεντινό στους Πολίτες είναι ότι ο Κουν Αγουέρο -αρχηγός της Σίτι και πολύ καλός φίλος του Μέσι- αφαίρεσε τον αριθμό «10» από το όνομά του στο Instagram. Συγκεκριμένα από «kunaguero10» έγινε «kunaguero».

Φυσικά, μετά την παραπάνω είδηση, στα social επικράτησε χαμός, καθώς αρκετοί σχολίασαν πως η κίνηση του Αγουέρο ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για τον ερχομό του Μέσι που, αν μετακομίσει στο Μάντσεστερ, θα πάρει εκείνος τον αριθμό «10» – τον οποίο άλλωστε κατέχει και στην εθνική Αργεντινής.

Ο Μέσι έχει πολλούς λόγους να παίξει μπάλα στην Σίτι. Πρώτος και κύριος είναι φυσικά ο Πεπ Γκουαρντιόλα που είχε βρεθεί στην Μπαρτσελόνα από το 2008 μέχρι το 2012 και είχε δημιουργήσει μία τρομακτική ομάδα με τον Μέσι σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Γκουαρντιόλα μάλιστα έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια στο Μάντσεστερ μία «μικρή Μπαρτσελόνα» – ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ δηλαδή που λειτουργεί με τα πρότυπα και το αγωνιστικό πλάνο που κάποτε υπήρχε στη Βαρκελώνη.

Ενας ακόμα λόγος που -σύμφωνα με τους αναλυτές- μπορεί να φέρει τον Μέσι πιο κοντά στο Μάντσεστερ δεν είναι άλλος από την πρόκληση. Θυμίζουμε ότι η Σίτι πέρυσι τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Λίβερπουλ ενώ έχει να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο από το μακρινό 1970.

Αφού λοιπόν ο Μέσι δεν θα αποχαιρετήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γνωρίζοντας την αποθέωση που τόσο άξιζε του Καμπ Νου σίγουρα θα ήθελε να το κάνει με έναν τελευταίο ευρωπαϊκό τίτλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...