501
|

Αναπάντητα κυπριακά ερωτήματα

Αναπάντητα κυπριακά ερωτήματα

Ο Νίκος Παππάς έχει όλο το δίκιο του κόσμου όταν καταγγέλλει την πρακτόρικη παρακολούθηση του και μάλιστα σε περίοδο υπουργικών καθηκόντων. Βέβαια είναι κωμικό να συνδέει τις φωτογραφίες με τον Αρτεμίου και την ηχογράφηση από τον Μινωή με την σπαρταριστή υπόθεση της περούκας στη Νέα Υόρκη. Αλλά, εντάξει ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται -και ας είναι από περούκα.

Όμως όπως και αν το δούμε, έχει δίκιο. Απαράδεκτα πράγματα με μεθόδους υποκόσμου. Οφείλουμε να τα καταδικάσουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα. Όχι όμως και να τα προσπεράσουμε. Διότι είναι άλλο το πώς διαρρέουν τα στοιχεία και άλλο αυτά που μας αποκαλύπτουν. Και κάπως έτσι, αφού σταθούμε δίπλα στον Νίκο Παππά, εκφράσουμε τον αποτροπιασμό και τη συμπαράσταση μας, μπορούμε να θυμηθούμε μερικά ερωτήματα που, ακόμα, παραμένουν αναπάντητα.

Ποια είναι, τελικά, η σχέση του με τον δικηγόρο Αρτεμίου που ειδικεύεται στις offshore με ισχυρό δίκτυο επαφών στη Λατινική Αμερική; Μαζί είχαν ταξιδέψει στη Bενεζουέλα και μαζί επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο ιδιοκτησίας λιβανέζου επιχειρηματία που απαγορεύεται η είσοδος του στις ΗΠΑ. Τότε ο Παππάς είπε ότι πήγε στη Βενεζουέλα για να συζητήσει το διμερές εμπόριο οπωροκηπευτικών -δίπλα είναι η Βενεζουέλα, φτάνουν φρεσκότατες οι ντομάτες. Ο ίδιος ο Αρτεμίου με tweet σχολίασε ειρωνικά αυτόν τον ισχυρισμό. Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτεμίου έχει επισκεφτεί το Μαξίμου, ενώ συνεργάστηκε με τον Μανώλη Πετσίτη, έμπιστο του Νίκου Παππά, ο οποίος μετοίκησε για κάποιο διάστημα στην Κύπρο. Επίσης επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε Γενική Γραμματέας κατά της Διαφθοράς δικηγόρος του άμεσου περιβάλλοντος Αρτεμίου.

Στο ίδιο ταξίδι στην Κύπρο ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε, στις φυλακές, τον έγκλειστο ταμία του ΑΚΕΛ. Για συντροφική συμπαράσταση;

Για ποιο λόγο ο Νίκος Παππάς δεν έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του Χρήστου Καλογρίτσα; Συμφωνούμε ότι από τη στιγμή που δεν διαψεύδει το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Μιωνή, δεν είναι και εύκολο να πράξει το ίδιο και εναντίον του επιχειρηματία.

Μέχρι στιγμής έχουν βγει στην επιφάνεια πολύ σοβαρές καταγγελίες για τον πρώην υπουργό. Η απάντηση του συνοψίζεται λίγο ως πολύ στην επίκληση του «παραληρήματος» Μιωνή και στις αναφορές στον βρόμικο πόλεμο που δέχεται ο ίδιος και η παράταξη, στα απόνερα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Και εδώ όμως κάτι δεν στέκει. Πρώτον, ο Νίκος Παππάς δεν μας λέει ποιοι ακριβώς τον πολεμούν για τις τηλεοπτικές άδειες. Και, δεύτερον, για ποιο λόγο το κάνουν τώρα που η πολιτική του εμβέλεια επανήλθε στα όρια των περιοχών πέριξ της Καισαριανής. Για τον δε Αρτεμίου, επιμένει να μη λέει λέξη, να μην επικαλείται καν μία προσωπική φιλική σχέση. Ο Αρτεμίου αντιμετωπίζεται, περίπου, σαν να μην υπάρχει, σαν ένα δευτερεύον κομμάτι του σκηνικού.

Ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται σε κυβερνητική ενορχήστρωση. Μεταξύ μας, αυτό δεν και τόσο απίθανο. Αυτοί που προβαίνουν σε αποκαλύψεις το κάνουν τώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύναμος και απονευρωμένος, γνωρίζοντας ότι οι έχοντες την εξουσία καταγράφουν πολιτικά οφέλη. Αλλά ακόμα και αν η κυβέρνηση είναι «χορηγός», στον ΣΥΡΙΖΑ όφειλαν να σκεφτούν εγκαίρως το αυτονόητο. Όταν έχεις δοκιμάσει να εξοντώσεις κάποιον, πώς νομίζεις ότι θα σου απαντήσει όταν έρθει η σειρά του; Σίγουρα όχι με ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, νερό και αλάτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...