830
Το πρωτοσέλιδο των «Παραπολιτικών» για τη μυστική συνάντηση Τσίπρα - Καλογρίτσα |

«Ο Τσίπρας είχε δει από κοντά τον Καλογρίτσα πριν τον διαγωνισμό για τις άδειες»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2020, 13:25
Το πρωτοσέλιδο των «Παραπολιτικών» για τη μυστική συνάντηση Τσίπρα - Καλογρίτσα
|

«Ο Τσίπρας είχε δει από κοντά τον Καλογρίτσα πριν τον διαγωνισμό για τις άδειες»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2020, 13:25

Εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα ζητεί εκ νέου η Νέα Δημοκρατία για τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τη λειτουργία του «περιβόητου» πια «μαγαζιού» επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το τρίγωνο Παππάς – Λιβανέζοι – Καλογρίτσας.

Σε νέο της δημοσίευμα η εφημερίδα «Παραπολιτικά κάνει λόγο για μυστική συνάντηση Τσίπρα – Καλογρίτσα, ενώ από την πλευρά της η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» περιγράφει πώς πήγε να στηθεί «σχέδιο ελέγχου της χώρας» από την προηγούμενη κυβέρνηση και την επιλογή Καλογρίτσα ως τον άνθρωπο μέσω του οποίου θα γινόταν πραγματικότητα το ΣΥΡΙΖΑTV.

Παρά το γεγονός ότι στο Μαξίμου τότε γνώριζαν ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν είχε την  οικονοµική δυνατότητα να συµµετάσχει στον διαγωνισµό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο άλλοτε «κόκκινος εργολάβος» κλήθηκε στο Μαξίμου παρουσία του Νίκου Παππά, αλλά και µε τη σύµφωνη γνώµη Τσίπρα, όπως υποστηρίζουν τα «Παραπολιτικά». Εκεί ο επιχειρηματίας πήρε τις απαιτούμενες  διαβεβαιώσεις ότι τα χρήµατα θα βρεθούν και ότι αποτελεί κεντρική απόφαση να δηµιουργηθεί ένα κοµµατικό κανάλι.

Τότε είναι που εμφανίζεται στο προσκήνιο ο οικονοµολόγος Κυριάκος Τόµπρας, πρώην ιδιοκτήτης της ασφαλιστικής εταιρείας Astra και άνθρωπος που ανήκε στον στενό κύκλο συνεργατών του τότε συγκυβερνήτη, Πάνου Καµµένου, και του κουµπάρου του, Χρ. Καλογρίτσα.

Η πρόταση που φθάνει στο Μέγαρο Μαξίµου, αναφέρει ότι ξένη πολυεθνική εταιρεία-κολοσσός (η CCC των Λιβανέζων Χούρι)  ενδιαφέρεται να επενδύσει στις τηλεοπτικές άδειες. Χρειάζεται ωστόσο κάποιον εκπρόσωπο και τότε το «μαγαζί» την παραπέμπει στον Χρήστο Καλογρίτσα

Σύµφωνα µε τον κ. Τόµπρα, επρόκειτο για επένδυση 50 εκατοµµυρίων ευρώ. Οι Χούρι θα έβαζαν µπροστά 25 εκατ. και άλλα 25 εκατ. ο Καλογρίτσας, με την εφημερίδα να μιλά για αρχική συμφωνία µεταξύ του Νίκου Παππά και του Σάµερ Χούρι, για τα ποσοστά συμμετοχής των δύο εν δυνάμει συνεργατών: 51% ο Καλογρίτσας και 49% οι Λιβανέζοι.

Μεταξύ των νέων αποκαλύψεων για τις σχέσεις Καλογρίτσα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την οικογένεια Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και άλλους πρωτοκλασάτους υπουργούς, ξεχωρίζει αυτή για τη  μυστική συνάντηση Καλογρίτσα-Τσίπρα παρουσία Παππά-Βαξεβάνη-Αρβανίτη, μία ημέρα πριν την απόσυρση του επιχειρηματία από τη διεκδίκηση της τηλεοπτικής άδειας.

Στο κάδρο της υπόθεσης μπαίνουν επίσης ο γνωστός από τα ταξίδια στη Βενεζουέλα και την υπόθεση Πετσίτη, δικηγόρος Aρτέμης Αρτεμίου (εδώ), και φυσικά η τριανδρία της Attica Bank (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Αντώνιο; Πρωτονοτάριος και Hλίας Περτσινίδης) που έδωσαν το ΟΚ για την αδικαιολόγητα υψηλή και χωρίς καμία εγγύηση δανειοδότηση των εταιρειών Καλογρίτσα (εδώ) .

Ο ίδιος ο Χρήστος Καλογρίτσας εμφανίζεται εν τω μεταξύ λαλίστατος τις τελευταίες ημέρες και  μέσω του δικηγόρου του, Δημήτρη Λουβερδή, δηλώνει πως έχει αδιάσειστα στοιχεία αναφορικά με την αντιδικία του με την εταιρεία CCC, αλλά  και για την πορεία των χρημάτων που έλαβε με διαμεσολάβηση του Μαξίμου.

Σύμφωνα με  ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Λουβερδής, ο πελάτης του διαθέτει στοιχεία που θα αναδείξει στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας για τους ισχυρισμούς του τόσο ως προς την πραγματική αιτία που έλαβε το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ όσο και για το που κατευθύνθηκαν και κατέληξαν τα χρήματα εν συνεχεία.

Αναλυτικά η  ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συναισθανόμενοι τη σοβαρότητα και τις νομικές προεκτάσεις της υπόθεσης που έχει γεννηθεί κατόπιν της συνειδητής επιλογής της εταιρείας CCC να προβεί σε ψευδείς παραστάσεις ενώπιον Δικαστηρίων της ημεδαπής και της αλλοδαπής και το κυριότερο να εμμείνει σε αυτές (τις ψευδείς παραστάσεις) παρά τις επανειλημμένες έγγραφες προσκλήσεις μας που προηγήθηκαν για να συμμορφωθεί στα επιτασσόμενα εκ του νόμου, επιλέξαμε καταρχήν τη στάση της σιωπής, σε έμπρακτη εκδήλωση του σεβασμού μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στο έργο αυτής.

Ωστόσο, οι ανακρίβειες πλείστων δημοσιευμάτων και το βασικότερο η διαστρέβλωση της αλήθειας, μας αναγκάζει να εφιστήσουμε την προσοχή όλων στα κάτωθι:

α) οι ως άνω έγγραφες προσκλήσεις που προηγουμένως απευθύναμε στην εταιρεία CCC να απέχει από κάθε παράνομη πράξη, αυτονόητα στερούν από την ίδια αλλά και από οποιονδήποτε τρίτο – γνώστη της αλήθειας, κάθε νομικό, αλλά και ηθικό αντεπειχείρημα, για τις συνέπειες που επέφερε αυτή η συνειδητή στάση της ίδιας της CCC, αλλά και των προσώπων που συνεργάστηκαν με αυτήν:

β) τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αληθινή συμφωνία και κυρίως τα μέρη που πραγματικά συνήψαν αυτήν, όπως άλλωστε αυτά αναδεικνύονται και από τα κατατεθέντα mail, είναι αδιάσειστα και θα αναδειχθούν στο πλαίσιο της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας.

γ) εξίσου δε αδιάσειστα είναι και τα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν πού και με υποδείξεις ποιών διατέθηκαν τα κεφάλαια εκατομμυρίων ευρώ, προς προώθηση και προσαύξηση της αξίας Εντύπου φίλα διακείμενου στην κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνηση και τα οποία θα προσκομιστούν αρμοδίως στις Δικαστικές Αρχές».

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει σιωπηλός, οφείλει απαντήσεις

«Τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως αποκαλύπτουν τα σχέδια των Τσίπρα – Παππά για το στήσιμο του “μαγαζιού”. Υπόγειες διαδρομές χρήματος, μέσω off shore και εικονικών συναλλαγών με πρωταγωνιστές τον Χρήστο Καλογρίτσα, τον «βασιλιά» των off shore Αρτ. Αρτεμίου, την Attica Bank και δημοσιογράφους “κολλητούς” του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, συνθέτουν ένα σκοτεινό παρακρατικό σύστημα», σχολίασε σε νέα της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία.

«Ως πότε ο λαλίστατος, κατά τα άλλα κ. Τσίπρας, θα συνεχίσει να κρατά το στόμα του κλειστό; Οφείλει απαντήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...