198
| REUTERS/Carlos Barria

Και ο Τραμπ στο παιχνίδι της φημολογίας για τον Κιμ: «Γνωρίζω, αλλά δεν λέω»

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2020, 07:39
|REUTERS/Carlos Barria

Και ο Τραμπ στο παιχνίδι της φημολογίας για τον Κιμ: «Γνωρίζω, αλλά δεν λέω»

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2020, 07:39

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί πως είναι ενήμερος για την κατάσταση της υγείας του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, απευθύνοντάς του την ευχή να «είναι καλά». Αλλά πάντως, απέφυγε να πει τι συμβαίνει με τον Κιμ.

«Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς. Ναι έχω μια πολύ καλή ιδέα» για την κατάσταση του Κιμ, «αλλά δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό τώρα», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή Τύπου τη Δευτέρα. «Του εύχομαι απλά να είναι καλά», πρόσθεσε.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου εκτίμησε ότι το μυστήριο θα λυθεί και τα μέσα ενημέρωσης «πιθανόν» θα έχουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα «στο εγγύς μέλλον».

Για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά την αξιοσημείωτη απουσία του από τους εορτασμούς για την επέτειο της γέννησης του παππού του και ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας τη 15η Απριλίου, κυκλοφορούν διάφορες φήμες.

Δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης στη Νότια Κορέα και στις ΗΠΑ υποστήριζαν πρόσφατα ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση στην καρδιά και ότι βρισκόταν σε «πολύ σοβαρή» κατάσταση.

Πάντως ο ειδικός σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας του Μουν Τζε Ιν, του προέδρου της Νότιας Κορέας, διαβεβαίωσε πως ο Κιμ είναι «ζωντανός» και η υγεία του είναι «καλή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...