235
Ο Βασίλης Κικίλιας παραλαμβάνει τις μάσκες από την πρέσβειρα της Κίνας, Ζανγκ Τσιγιούε | Υπουργείο Υγείας

Δώρο 50.000 μάσκες στον Κικίλια έκανε η πρέσβειρα της Κίνας

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 15:22
Ο Βασίλης Κικίλιας παραλαμβάνει τις μάσκες από την πρέσβειρα της Κίνας, Ζανγκ Τσιγιούε
|Υπουργείο Υγείας

Δώρο 50.000 μάσκες στον Κικίλια έκανε η πρέσβειρα της Κίνας

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 15:22

Ενα μεγάλο δώρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού έκανε η κινεζική κοινότητα της Ελλάδας στο υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για 50.000 μάσκες, οι οποίες προστατεύουν τους γιατρούς, του νοσηλευτές, αλλά και τα άτομα που έχουν κορονοϊό, ώστε να μην τον μεταδίδουν στους οικείους τους.

Για την παραλαβή, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε την Τετάρτη την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, όπου η πρέσβειρα Ζανγκ Τσιγιούε τού παρέδωσε τις 50.000 μάσκες για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την κυρία Τσιγιούε, την κινεζική κυβέρνηση και την κινεζική κοινότητα, για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

«Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε, μέσω της πρέσβειρας, την Κίνα, για όλες τις προσπάθειες και φυσικά όλες τις εταιρείες και την κινεζική κοινότητα εδώ, για τη βοήθεια και τη στήριξη. Αυτό είναι ένα πρώτο μικρό δείγμα. Να ευχαριστήσω την κινεζική κυβέρνηση για όλη την προσπάθεια την οποία κάνει. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση δημόσιας υγείας και με την ευκαιρία αυτή, θέλω πάλι σήμερα να απευθυνθώ στους Ελληνες και τις Ελληνίδες. Να τους πω ότι πρέπει να κάτσουν σπίτι τους, πρέπει να πάρουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, να προσέξουν τον εαυτό τους και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Η κρίση είναι μπροστά μας. Οι επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες θα είναι δύσκολοι και πρέπει όλοι να είμαστε πολύ σοβαροί και πολύ υπεύθυνοι στην αντιμετώπισή της», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...