181
Το λιμάνι του Καστελόριζου | Intime

Προκαλεί ξανά η Αγκυρα: Γελοίο να έχει 40.000 τ.χλμ ΑΟΖ το Καστελόριζο

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2020, 14:41
Το λιμάνι του Καστελόριζου
|Intime

Προκαλεί ξανά η Αγκυρα: Γελοίο να έχει 40.000 τ.χλμ ΑΟΖ το Καστελόριζο

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2020, 14:41

Το Καστελόριζο ως ειδική περίπτωση που κατά την ίδια δικαιολογεί τις θέσεις της, επανέφερε η Τουρκία, μέσα από προκλητικές αναφορές του γενικού διευθυντή αεροναυτιλίας του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών Τσαγατάι Ερτσιγές.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ερτσιγές παραθέτει χάρτη, όπου απεικονίζεται το Καστελόριζο και η τουρκική ακτογραμμή.

Σε σχόλιό του αναφέρει: «πόσο γελοίο είναι να θεωρεί κανείς ότι ένα μικρό νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε απόσταση 570 χλμ από την Ελλάδα και δύο χλμ από την Τουρκία μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια δικαιοδοσία 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Μεσόγειο».

Στην Αγκυρα εν τω μεταξύ επανεκκίνησαν οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών (εδώ), με επικεφαλής αντίστοιχα των δύο αντιπροσωπειών τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη, και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβη Σεντάτ Ονάλ.

Και όλα αυτά την ώρα που οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Οπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ,  δύο τουρκικά  F-16 πέταξαν την Παρασκευή πάνω από τη νήσο Ρω στα 3.000 και 9.000 πόδια, στις 11:55 και στις 11:57. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά κατά πάγια τακτική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...