196
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αριστερά, και ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την τελευταία συνάντησή τους στις 29 Ιουνίου 2019 | EPA/KCNA EDITORIAL USE ONLY

Ευχές για τα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε ο… Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2020, 12:12
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αριστερά, και ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την τελευταία συνάντησή τους στις 29 Ιουνίου 2019
|EPA/KCNA EDITORIAL USE ONLY

Ευχές για τα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε ο… Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2020, 12:12

Ισως δεν είναι το πρόσωπο που θα περιμέναμε να ευχηθεί για τα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ μάς διέψευσε και σε αυτό.

Μέσω του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας της Νότιας Κορέας, Τσουνγκ Εουι-Γιονγκ, έστειλε ένα ευχετήριο μήνυμα στον άσπονδο φίλο του στη Πιόνγιανγκ, ο οποίος ποτέ δεν έχει ξεχάσει τις απειλές κατά των ΗΠΑ, αν και σε σαφώς χαμηλότερους τόνους από το παρελθόν.

Το αποκάλυψε ο ίδιος ο Τσουνγκ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τραμπ, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Κατά την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο Ιντσεόν της Σεούλ ο νοτιοκορεάτης αξιωματούχος είπε ότι «την ημέρα που συναντηθήκαμε ήταν τα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πρόεδρος Τραμπ το θυμήθηκε και μου ζήτησε να του παραδώσω το μήνυμα». Δεν ανέφερε αν το μήνυμα περιοριζόταν σε ευχές ή είχε και άλλο περιεχόμενο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν συναντηθεί τρεις φορές, την τελευταία μάλιστα, τον Ιούνιο του 2019, πάνω στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Νότια από τη Βόρεια Κορέα.

Μια μικρή λεπτομέρεια είναι ότι επισήμως δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Κιμ. Η αμερικανική κυβέρνηση αναφέρει την 8η Ιανουαρίου 1984, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ μάλλον θα έχει καλύτερη, εσωτερική ενημέρωση για την ημερομηνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...