320
Ο δράστης δεκάδων επιθέσεων, πολλές από τις οποίες έγιναν γνωστές στα θύματα μόνο όταν τα προσέγγισε η αστυνομία | BBC

Ισόβια για τον χειρότερο βιαστή… ανδρών στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2020, 14:29
Ο δράστης δεκάδων επιθέσεων, πολλές από τις οποίες έγιναν γνωστές στα θύματα μόνο όταν τα προσέγγισε η αστυνομία
|BBC

Ισόβια για τον χειρότερο βιαστή… ανδρών στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2020, 14:29

Πρόσωπο που «δεν θα είναι ασφαλές να αφεθεί ελεύθερο» χαρακτήρισε δικαστής τον Ινδονήσιο Ρέινχαρντ Σινάγκα, ο οποίος καταδικάστηκε από δικαστήριο στο Μάντσεστερ της Βρετανίας για 159 αδικήματα, μεταξύ των οποίων 136 βιασμούς.

Η ποινή είναι ισόβια, με ελάχιστο διάστημα κάθειρξης τα 30 χρόνια.

Ο Σινάγκα κρίθηκε ένοχος γιατί παρέσυρε 48 άνδρες από κλαμπ στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ και τους οδήγησε στο διαμέρισμά του. Εκεί τους νάρκωνε και τους βίαζε, πολλές φορές καταγράφοντας με κάμερα τις επιθέσεις.

Τουλάχιστον 190 άνδρες ήταν θύματα του Σινάγκα, που θεωρήθηκε «ο χειρότερος από πλευράς θυμάτων βιαστής στη Βρετανία».

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου στο Μάντσεστερ ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Παράλληλα, ήρθησαν οι περιορισμοί για την αποκάλυψη της ταυτότητας και έτσι έγινε γνωστό το όνομά του.

Ο Σινάγκα ήδη εξέτιε ποινή ισοβίων με ελάχιστη κάθειρξη 20 ετών η οποία επιβλήθηκε από άλλες δύο δίκες.

Συνολικά, όπως αναφέρει το BBC, σε τέσσερις δίκες ο ινδονήσιος φοιτητής, βρέθηκε ένοχος για 136 βιασμούς, οκτώ απόπειρες και 14 σεξουαλικές επιθέσεις.

Από τα θύματά του 48 είναι μόνο τα καταγεγραμμένα. Αλλα 70 άτομα δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ οι Αρχές καλούν όποιον δέχτηκε επίθεση από τον Σινάγκα να το δηλώσει. Κάποια από τα θύματα έμαθαν για την επίθεση μόνο όταν τα προσέγγισε η αστυνομία.

Πώς δρούσε

Ο Σινάγκα, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, περίμενε τα θύματα να βγουν από κλαμπ και μπαρ και τα οδηγούσε στο διαμέρισμά του με το πρόσχημα ενός ποτού ή για να καλέσουν ταξί.

Εκεί νάρκωνε τα θύματα –πιθανόν με GHB, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά σε τέτοιες επιθέσεις – και τους επιτίθετο όσο ήταν αναίσθητα. Πολλοί δεν είχαν καμία ανάμνηση του τι συνέβη όταν ξυπνούσαν.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος υποστήριζε ότι υπήρχε συναίνεση και ότι κάθε άνδρας είχε συμφωνήσει να τον βιντεοσκοπήσει ο Σινάγκα ενώ κοιμόταν. Ενα, κατά το δικαστήριο, «γελοίο επιχείρημα».

Συνελήφθη μόλις τον Ιούνιο του 2017 όταν ένα θύμα βρήκε τις αισθήσεις του την ώρα της επίθεσης.

Η αστυνομία πιστεύει ότι η δράση του φοιτητή μπορεί να μην γίνει ποτέ πλήρως γνωστή και ότι κράτησε πάνω από μία δεκαετία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...