323
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο συνέδριο των αστυνομικών στο Σικάγο | REUTERS/Leah Millis

Για τον Τραμπ το Σικάγο είναι πιο επικίνδυνο και από το Αφγανιστάν

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 08:02
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο συνέδριο των αστυνομικών στο Σικάγο
|REUTERS/Leah Millis

Για τον Τραμπ το Σικάγο είναι πιο επικίνδυνο και από το Αφγανιστάν

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 08:02

Απαξιωτικός για το Σικάγο και το πόσο ασφαλές είναι σαν πόλη εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην μεγαλούπολη.

Σε δηλώσεις που έκανε σε συνάντηση της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών Διευθυντών, ο Τραμπ είπε ότι το Σικάγο με τα υψηλά ποσοστά δολοφονιών που καταγράφονται συγκρίνεται… με το Αφγανιστάν, όπου οι ΗΠΑ (εξακολουθούν να) βρίσκονται σε πόλεμο. Ηταν η πρώτη επίσκεψη του προέδρου στην πόλη αφότου ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές του 2017.

«Είναι ντροπιαστικό για εμάς ως έθνος. Σε ολόκληρο τον κόσμο μιλάνε για το Σικάγο. Το Αφγανιστάν συγκριτικά είναι ασφαλές μέρος, αλήθεια» σημείωσε.

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος καταφέρθηκε επίσης και κατά του διευθυντή της αστυνομίας του Σικάγο Εντι Τζόνσον, που αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση θέλοντας να εκφράσει την αντίθεσή του για τις πολιτικές του Τραμπ.

«Να ένας άνδρας που δεν μπήκε στον κόπο να εμφανιστεί σε μια συνάντηση αστυνομικών διευθυντών, των πλέον αξιοσέβαστων ανθρώπων στη χώρα, (που πραγματοποιήθηκε) στην πόλη του και με την παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ. Και ξέρετε γιατί; Διότι δεν κάνει τη δουλειά του» τόνισε ο Τραμπ.

Μικρή αλλά καθόλου ασήμαντη λεπτομέρεια σε όλα αυτά: στο Σικάγο επικρατούν οι Δημοκρατικοί.

Τα στατιστικά, από την άλλη πλευρά, μάλλον διαψεύδουν τον Τραμπ.

Το 2018 οι ανθρωποκτονίες ανήλθαν σε 561, καταγράφοντας πτώση από τις 653 το 2017. Η εφημερίδα Chicago Tribune έγραψε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 436 ανθρωποκτονίες στην πόλη, που είναι η τρίτη πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ. Δεν αποκλείεται τελικά το 2019 να είναι λιγότερες από το 2018.

Η προερχόμενη από τους Δημοκρατικούς δήμαρχος του Σικάγο Λόρι Λάιτφουτ απάντησε στον Τραμπ μέσω Twitter, γράφοντας πως είναι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «έφερε τις προσβλητικές, αδαείς ανοησίες του στο Σικάγο».

Εν τω μεταξύ, μερικές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από τον Trump Tower στο Σικάγο, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρισκόταν μέσα συγκεντρώνοντας περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του ενόψει των εκλογών του 2020.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά του Τραμπ και της προεδρίας του, χτυπούσαν τύμπανα και σφύριζαν με σφυρίχτρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...