280
Μια γυναίκα, συγκινημένη, τιμά τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας | REUTERS/Mike Blake

Καλιφόρνια: Ξεκληρίστηκε πενταμελής οικογένεια στη ναυτική τραγωδία

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2019, 21:17
Μια γυναίκα, συγκινημένη, τιμά τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας
|REUTERS/Mike Blake

Καλιφόρνια: Ξεκληρίστηκε πενταμελής οικογένεια στη ναυτική τραγωδία

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2019, 21:17

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στην Καλιφόρνια, ύστερα από πυρκαγιά σε σκάφος καταδύσεων στο οποίο επέβαιναν 39 άνθρωποι, με τις αρχές να κάνουν λόγο πλέον για 34 νεκρούς.

Συγκλονίζει η ανάρτηση της συντετριμμένης μητέρας Σουσάνα Ρόσας στο Facebook στην οποία έκανε γνωστό ότι οι τρεις κόρες της, ο πρώην σύζυγος της και η σύντροφός του είναι μεταξύ των νεκρών της ναυτικής τραγωδίας.

Μέχρι χθες, οι αρχές είχαν ανασύρει από την θάλασσα 25 σορούς. Οι εννέα άνθρωποι που αγνοούνταν, εξακολουθούν να αγνοούνται. Μεταξύ αυτών οι τρεις κόρες της Σουσάνα Ρόσας, ένας καθηγητής φυσικής και μια επαγγελματίας δύτης. Σύμφωνα με τις αρχές της Καλιφόρνια, δεν υπάρχει πλέον πιθανότητα να εντοπιστούν ζωντανοί.

Η κυρία Ρόσας στην ανάρτηση της στο Facebook ευχαρίστησε από καρδιάς όλους εκείνους που προσευχήθηκαν για τις κόρες της Εβαν, Νικολ και Ανχελα Κιτασόλ καθώς και για τον πρώην σύζυγο της Μαικλ Κιτασόλ και την σύντροφό του Φερνίσα Σισόν.

Ανυπολόγιστη και η θλίψη για τον χαμό του καθηγητή Σκοτ Τσαν. Οι μαθητές του μίλησαν με θερμά λόγια για τον δάσκαλο «που τους έκανε να αγαπήσουν την φυσική». Μαζί του στο σκάφος καταδύσεων ήταν και η κόρη του, η οποία επίσης θεωρείται νεκρή από τις αρχές.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και η επαγγελματίας δύτης Κρίστι Φίνσταντ που «είχε ως αποστολή να κάνει τους ανθρώπους να εκτιμήσουν τον κόσμο του βυθού». Ο αδερφός της δήλωσε στον Guardian ότι αν υπήρχε έστω και 1% πιθανότητα για κάποιον να σωθεί από την πύρινη λαίλαπα, η αδερφή του θα τα είχε καταφέρει.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα. Το σκάφος μετέφερε φιάλες προπανίου και οξυγόνου που, σύμφωνα με μαρτυρίες, εξερράγησαν ενώ ήταν τυλιγμένο στις φλόγες. Πάντως οι αρχές δήλωσαν ότι το καταδυτικό τηρούσε όλους τους κανονισμούς ασφαλείας και δεν είχε ιστορικό παραβιάσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...