840
|

Νίκος Δένδιας: Ο Τσίπρας όχι μόνο δεν ζητά συγγνώμη, αλλά προσβάλλει τη νοημοσύνη μας

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 11:30

Νίκος Δένδιας: Ο Τσίπρας όχι μόνο δεν ζητά συγγνώμη, αλλά προσβάλλει τη νοημοσύνη μας

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 11:30

Καθαρή εντολή διακυβέρνησης για τη ΝΔ, προκειμένου να μπορέσει να γυρίσει η χώρα σελίδα, ζητά ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στο Νότιο Τομέα της Β΄Αθήνας, Νίκος Δένδιας, τονίζοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο newpost.gr πως στόχος του Κυριάκου Μητστοτάκη την Κυριακή είναι, με σεμνότητα και μετριοπάθεια, να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, να εμπιστευτούν τη ΝΔ.

Για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο πρώην υπουργός σημειώνει πως είναι ένα θέμα που θα το χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση όπως το ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι, ενώ στο σχόλιό του για όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ για το Μάτι, παρατήρησε ότι ο Πρωθυπουργός «όχι απλά δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη, αλλά επικαλείται δικαιολογίες που προσβάλουν τη νοημοσύνη μας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Νίκου Δένδια στο newpost.gr:

Από καιρό είχατε μιλήσει, ίσως και πρώτος, για το ότι η επίτευξη της αυτοδυναμίας οφείλει και πρέπει να είναι ένας ρεαλιστικός στόχος για τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές. Πώς βλέπετε πλέον αυτόν τον στόχο;

Χαίρομαι που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αποτέλεσμα υπερβολικής αισιοδοξίας η εκτίμησή μου ότι η Νέα Δημοκρατία μπορούσε και όφειλε να διεκδικήσει την αυτοδυναμία. Το κόμμα μας άλλωστε ιστορικά εκτείνεται σε όλο το ιδεολογικό φάσμα μεταξύ συνταγματικής Δεξιάς και Κεντροαριστεράς.

Σε αυτήν την κατεύθυνση συνέβαλε η διάψευση των προσδοκιών μεγάλου τμήματος των εκλογέων που μετακινήθηκαν συγκυριακά στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο απέσπασε τη στήριξη μεγάλης μερίδας των πολιτών, ακόμη και αρκετών που δεν είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν το κόμμα μας. Με σεμνότητα και μετριοπάθεια – ιδίως αυτές τις τελευταίες ημέρες προ της κάλπης – οφείλουμε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόταση διακυβέρνησης που έχουμε καταθέσει.

Οφείλουμε επίσης να αναδείξουμε τι περιπέτεια θα σημαίνει για τη χώρα,  στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, μια ενδεχόμενη περίοδος ακυβερνησίας, όπως έχει επισημάνει και ο πρόεδρος του κόμματός μας  Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται καθαρή εντολή διακυβέρνησης προκειμένου να γυρίσει άμεσα σελίδα και να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της.

Πώς σχολιάζετε τα όσα δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΪ, σχετικά με το Μάτι;

Αυτά τα οποία υποστήριξε ο πρωθυπουργός είναι παντελώς αστήρικτες και αβάσιμες δικαιολογίες. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έχει δορυφορικό τηλέφωνο, πώς  είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι “δεν ήξερε” και ότι δεν τον είχαν ενημερώσει επειδή βρισκόταν στο αεροπλάνο; Όταν ήμουν υπουργός Δημόσιας Τάξης με έβρισκαν πάντοτε όταν υπήρχε ανάγκη. Είναι δυνατόν να ισχυρίζεται επίσης ο Πρωθυπουργός της χώρας ότι στην περιβόητη σύσκεψη δεν…  ήξεραν ότι μετέδιδαν οι τηλεοπτικές κάμερες τα όσα λέγονταν;

Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν βρίσκει το θάρρος ακόμη και τώρα να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά επικαλείται και δικαιολογίες που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας.

Καθώς η θητεία του Προέδρου και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έληξε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν φαίνεται να υπογράφει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, εσείς σε ενδεχόμενη επικράτησή σας την Κυριακή, πώς θα διαχειριστείτε το ζήτημα;

Θα το διαχειριστούμε όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι. Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο τα ονόματα εκείνων που θα αντικαταστήσουν την τωρινή ηγεσία, έχοντας πλέον τη λαϊκή νομιμοποίηση να το πράξει. Εκτιμώ άλλωστε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα, καθώς είναι εξαιρετικός γνώστης της νομικής επιστήμης. Δυστυχώς, η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε αντιμετώπισε τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς με τρόπο που αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή και σύγχρονη χώρα. Αυτό το οποίο κυρίως την ενδιέφερε ήταν η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Κύριε Δένδια, ένα θέμα το οποίο ενδιαφέρει την κοινωνία είναι ο επαναπατρισμός των νέων επιστημόνων μας από το εξωτερικό. Τι προτίθεστε να κάνετε για την επίλυση του ζητήματος;

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει ως έναν από τους κύριους στόχους του τη δημιουργία μόνιμων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων. Οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες ώστε να επιστρέψουν οι νέοι μας από το εξωτερικό – που έφυγαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης – και όχι η επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που το μόνο που κάνει είναι να αναδιανέμει τη μιζέρια.

Μπορεί η ανεργία επί κυβέρνησης Τσίπρα  να μειώθηκε κάποιες μονάδες,  όμως αυτό έγινε με αντιστάθμισμα την υποκατάσταση της κανονικής απασχόλησης από την part time, με μισθούς “χαρτζηλίκια” της τάξεως των 300 και 400 ευρώ.

Εμείς στοχεύουμε στην παροχή φορολογικών κινήτρων στις επιχειρήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, όπως και στην αύξηση του κατώτερου μισθού, σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του Α.Ε.Π.

Μόνο από τις δημόσιες επενδύσεις, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε 43.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, που θα αναβαθμίσουν και τις υποδομές της χώρας. Στόχος μας είναι ακόμα η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πάσχουμε από ιδεοληψίες κατά του επιχειρείν.

Οι νέοι και οι νέες μας αξίζουν την εμπιστοσύνη μας και τη βοήθεια του κράτους ώστε να δημιουργήσουν επιχειρήσεις με καινοτόμες ιδέες. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν με τη σειρά τους να απασχολήσουν κι άλλους συνομηλίκους τους,  με αξιοπρεπείς μισθούς. Είναι ένας από τους μεγάλους στόχους μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να επιστρέψουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι μας από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...