544
Στον κλάδο των αναψυκτικών η Coca-Cola Τρία Εψιλον είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης, απασχολώντας σχεδόν τους μισούς εργαζομένους του (43,7%) |

Coca-Cola Τρία Εψιλον: Δημιουργία αξίας για την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2019, 11:00
Στον κλάδο των αναψυκτικών η Coca-Cola Τρία Εψιλον είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης, απασχολώντας σχεδόν τους μισούς εργαζομένους του (43,7%)
|

Coca-Cola Τρία Εψιλον: Δημιουργία αξίας για την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2019, 11:00

Μέσα σε μισό αιώνα δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα η Coca-Cola Τρία Εψιλον φαίνεται να έχει καταφέρει ό,τι καμία άλλη εταιρεία στη χώρα μας: να συνεισφέρει συνολικά στην ελληνική οικονομία 76,5 δισεκατομμύρια ευρώ, περισσότερο δηλαδή από όσο είναι το 1/3 του ΑΕΠ για το 2018. Η ιστορία όμως αυτών των αριθμών θα ήταν μία απλή καταγραφή εάν η δημιουργία αξίας της Coca-Cola Τρία Εψιλον στην Ελλάδα δεν μεταφραζόταν σε επενδύσεις στην τοπική παραγωγή και σε θέσεις εργασίας, την ώρα που η χώρα μαστίζεται από ανεργία με τα μεγαλύτερα «θύματά» της ανάμεσα στις νεότερες ηλικίες.

Η πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για το Κοινωνικό και Οικονομικό αποτύπωμα της Coca-Cola Τρία Εψιλον και της Coca-Cola στην Ελλάδα περιλαμβάνει στοιχεία που δείχνουν πώς διαχέεται αυτή η αξία. Αξίζει μόνο να σημειωθεί ότι για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας από τη δραστηριότητά τους, δημιουργούνται συνολικά άλλα 11 ευρώ στην ελληνική οικονομία.

Το οικονομικό αποτύπωμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για την αγορά: η προστιθέμενη αξία που δημιουργείται μέσα από συνεργάτες και πελάτες τους, δηλαδή χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις, υπολογίζεται ότι φτάνει τα 646 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτή φυσικά είναι μία αξία που μένει στη χώρα, καθώς πρόκειται για ένα παραγωγικό και διανεμητικό μοντέλο που έχει επίκεντρο την Ελλάδα, με την παραγωγή προϊόντων που εξάγονται σε 11 χώρες.

Την τελευταία πενταετία έχουν πραγματοποιηθεί από την Coca-Cola Τρία Εψιλον επενδύσεις που ξεπερνούν τα 98 εκατ. ευρώ

Αυτό σε συνδυασμό με το ότι την τελευταία πενταετία έχουν πραγματοποιηθεί από την Coca-Cola Τρία Εψιλον επενδύσεις που ξεπερνούν τα 98 εκατομμύρια ευρώ για την παραγωγική και διανεμητική δραστηριότητα, είναι μία ακόμα απόδειξη της αξίας που δημιουργείται και μένει στη χώρα. Συν ότι συνεισφέρει συνολικά στο 1,4% των φορολογικών εσόδων του κράτους.

Και όσον αφορά τον τομέα της εργασίας; Στον κλάδο των αναψυκτικών η Coca-Cola Τρία Εψιλον είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης, απασχολώντας σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους (43,7%). Ομως, δεν είναι μόνο αυτό: Κάθε μία άμεση θέση εργασίας στην εταιρεία, υποστηρίζει άλλες 12 θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία. Δηλαδή, η συνολική επίδραση στην Ελλάδα ανέρχεται σε 42.200 θέσεις εργασίας ή στο 1,1% της απασχόλησης στη χώρα.

Με τα μάτια στραμμένα στις νεότερες ηλικίες που έχουν πληγεί περισσότερο από την ανεργία στην Ελλάδα, η Coca-Cola Τρία Εψιλον «τρέχει» το Youth Empowered, το πιο ευρύ, ανοιχτό, δωρεάν πρόγραμμα του ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας. Στόχος, η παροχή ευκαιριών και η στήριξη σε 20.000 νέους για να μείνουν και να εργαστούν στη χώρα μας.

Η Coca-Cola Τρία Εψιλον «τρέχει» το Youth Empowered, με στόχο την παροχή ευκαιριών και στήριξης σε 20.000 νέους

Ακόμα, με το Rise Management Trainee Programme, η Coca-Cola Τρία Εψιλον δίνει εδώ και 29 χρόνια τη δυνατότητα σε ταλαντούχους νέους με δυνατότητες, να σταδιοδρομήσουν στην εταιρεία και να γίνουν τα ηγετικά στελέχη της στο μέλλον.

«Εδώ και 50 χρόνια, με τη δική μας ανάπτυξη δημιουργούμε αξία για τη χώρα μας, χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και την κοινωνία. Γιορτάζουμε με όλους εκείνους που μαζί δημιουργούμε αξία για τη χώρα. Τους εργαζομένους μας, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, τους καταναλωτές μας και την ευρύτερη κοινωνία. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αποτελούμε παράγοντα ανάπτυξης για τη χώρα και να πηγαίνουμε πάντα ένα βήμα μπροστά» δήλωσε ο κ. Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Εψιλον, στο πλαίσιο της παρουσίασης της μελέτης για το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...