375
Το ζεύγος Ομπάμα σε πρόσφατη εκδήλωση στην Ουάσινγκτον | Reuters

Οι Ομπάμα μπαίνουν στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία των podcast

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2019, 11:02
Το ζεύγος Ομπάμα σε πρόσφατη εκδήλωση στην Ουάσινγκτον
|Reuters

Οι Ομπάμα μπαίνουν στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία των podcast

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2019, 11:02

Η εταιρεία παραγωγής του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα, Higher Ground, υπέγραψε συμφωνία με το Spotify, που προβλέπει την παραγωγή αποκλειστικών podcast για λογαριασμό της πλατφόρμας μουσικής στο Διαδίκτυο, η οποία επιδιώκει να διευρύνει τις δραστηριότητές της.

Βάσει της συμφωνίας, το ζεύγος Ομπάμα θα «αναπτύσσει, παραγάγει και δανείζει τη φωνή του» σε επιλεγμένα podcast που θα διανέμονται παγκοσμίως, εξηγείται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν η Spotify και η Higher Ground.

Το podcast είναι ένα άρθρο, ένα κείμενο ή μια ιστορία που, αντί να την διαβάζεις, την ακούς σε μορφή mp3. Πρόκειται για μια πρακτική που συνηθίζουν οι bloggers, ιδιαίτερα στο εξωτερικό.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι (…), καθώς τα podcast προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τον εποικοδομητικό διάλογο, να κάνουμε τον κόσμο να χαμογελάει και να τους κάνουμε να σκέφτονται, ελπίζοντας να έρθουμε λίγο κοντύτερα ο ένας με τον άλλο» σχολιάζει στο δελτίο Τύπου ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στο ίδιο κλίμα, η Μισέλ Ομπάμα επισήμανε την ευκαιρία που παρουσιάζει αυτή η συνεργασία να «αντηχήσουν φωνές που συχνά αγνοούνται ή καταπνίγονται».

«Πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, να ανοίξουμε περισσότερο τις καρδιές αλλά και το μυαλό μας», καταλήγει με νόημα η τέως Πρώτη Κυρία.

Η εν λόγω ανακοίνωση ακολουθεί την πολυετή συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ της Higher Ground και της Netflix, η οποία προβλέπει την παραγωγή ταινιών, ντοκιμαντέρ κι άλλων σειρών από το ζεύγος Ομπάμα.

Μια εξ αυτών θα είναι και η μεταφορά στη μικρή οθόνη του βιβλίου «The Fifth Risk: Undoing Democracy» [«Ο Πέμπτος Κίνδυνος: Καταλύοντας τη Δημοκρατία»] του Μάικλ Λιούις, το οποίο αναφέρεται στην άνοδο στην εξουσία του Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε το ίδιο το Netflix.

Η σειρά «θα έχει στόχο να παρουσιάσει το σημαντικό έργο που κάνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας οι καθημερινοί ήρωες που οδηγούν την κυβέρνησή μας και προστατεύουν το έθνος μας», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Netflix.

Το βιβλίο του Μάικλ Λιούις επικρίνει έντονα τον Τραμπ και την ομάδα του καθώς παρουσιάζει έναν πρόεδρο που δεν είχε προετοιμαστεί καθόλου για τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ και που δεν δείχνει κανένα σχεδόν ενδιαφέρον για τα υπομνήματα και την ενημέρωση που του κάνουν οι αξιωματούχοι της κυβέρνησής του.

«Το βιβλίο μιλάει για τις δυσλειτουργίες της κυβέρνησης Τραμπ, την απόκρυψη πληροφοριών από το κοινό αλλά και την παντελή διοικητική ανικανότητα πολλών ανθρώπων εντός του περιβάλλοντος του προέδρου», σημειώνουν οι λονδρέζικοι Times.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...