404
Ενας από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία | .

Εγκλημα στη Ρόδο: Ανατροπή από τα αποτελέσματα των αναλύσεων – Τι δείχνουν τα αποτυπώματα

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 10:55
Ενας από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία
|.

Εγκλημα στη Ρόδο: Ανατροπή από τα αποτελέσματα των αναλύσεων – Τι δείχνουν τα αποτυπώματα

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 10:55

Αποτυπώματα και άλλες ενδείξεις που αλλάζουν το σκηνικό και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις καταθέσεις των κατηγορουμένων έρχονται στο φως στην υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που διενήργησαν επιτελείς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε πειστήρια που συνέλεξαν από την κατοικία και από το σημείο όπου πετάχτηκαν πειστήρια προσφέρουν ενδείξεις για το τι συνέβη τα ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική» στη Ρόδο, από τις εργαστηριακές εξετάσεις βρέθηκαν αποτυπώματα από την αριστερή παλάμη του 19χρονου Αλβανού στη σιδερώστρα στην οποία βρισκόταν το σίδερο, για το οποίο οι κατηγορούμενοι διαφωνούν για το ποιος χτύπησε με αυτό τη φοιτήτρια.

Είναι πιθανό και αναμένεται να ξεκαθαριστεί άμεσα ότι ο 19χρονος έθεσε το αριστερό του χέρι στη σιδερώστρα και σήκωσε το σίδερο με το δεξί.

Αργότερα το πέταξαν στη θάλασσα, σε δύσβατο σημείο του κόλπου όπου πέταξαν ζωντανή την 21χρονη. Από την πτώση το σίδερο έσπασε ενώ λόγω της παραμονής στο νερό δεν φέρει ίχνη DNA και αποτυπωμάτων τα οποία να είναι αξιολογήσιμα. Πάντως, το ότι βρέθηκε γενετικό υλικό του 19χρονου δεν σημαίνει αυτόματα πως εκείνος είναι ο δράστης της επίθεσης.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να προκύπτουν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό τέταρτης ανθρώπινης παρουσίας ή τρίτου δράστη, στον τόπο της δολοφονίας.

Οι δύο κατηγορούμενοι στις καταθέσεις έδωσαν διαφορετική εικόνα για το τι συνέβη τη μοιραία βραδιά.

Οι 21χρονος Ελληνας στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι στο σπίτι στους Πεύκους ήπιε ένα ποτό με την Ελένη Τοπαλούδη. Ο 19χρονος Αλβανός, που δεν ήπιε, και το θύμα άρχισαν να ερωτοτροπούν. Οπως ισχυρίστηκε ο Ελληνας, ο Αλβανός και η κοπέλα είχαν επαφή, όπως και ότι η 21χρονη προσέβαλε μετά την πράξη τον 19χρονο.

Στην απολογία του ο 21χρονος ισχυρίζεται ότι γέλασε και τότε ο 19χρονος εξαγριώθηκε, την έβρισε και την χτύπησε στο πρόσωπο με γροθιές. Είπε ακόμη ότι όσο η Τοπαλούδη ήταν στο έδαφος, την έπιασε ο Αλβανός από τον λαιμό, έπιασε το ηλεκτρικό σίδερο και την χτύπησε με μανία στο πρόσωπο.

Διαφορετική είναι η εικόνα που δίνει η κατάθεση του 19χρονου κατηγορούμενου.

Αυτός υποστήριξε ότι ο 21χρονος Ελληνας ζήτησε επιτακτικά να συνευρεθεί ερωτικά με την φοιτήτρια. Αυτή αρνήθηκε, υπήρξε μεταξύ τους διαπληκτισμός που εξελίχθηκε σε χειροδικία και στην απειλή ότι δεν θα την άφηνε να φύγει από το σπίτι.

Είπε ακόμη ότι η Τοπαλούδη προειδοποίησε τον συγκατηγορούμενό του ότι θα ενημέρωνε τις αρχές και τότε εκείνος, που τελούσε, όπως και ο ίδιος, υπό την επήρεια αλκοόλ, της επιτέθηκε και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...