207
Συγγενείς των θυμάτων φτάνουν στο αεροδρόμιο για να μάθουν νέα για τους οικείους τους | REUTERS/Willy Kurniawan

Ινδονησία: Αεροσκάφος με 188 επιβαίνοντες κατέπεσε στη θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 07:48
Συγγενείς των θυμάτων φτάνουν στο αεροδρόμιο για να μάθουν νέα για τους οικείους τους
|REUTERS/Willy Kurniawan

Ινδονησία: Αεροσκάφος με 188 επιβαίνοντες κατέπεσε στη θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 07:48

Αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας Lion Air με 188 επιβαίνοντες κατέπεσε νωρίς τη Δευτέρα (τοπική ώρα, ξημερώματα στην Ελλάδα) στα ανοικτά των ινδονησιακών ακτών, ανέφεραν στελέχη των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης και του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας.

Στο αεροσκάφος τύπου Boeing 737 Max 8, που εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα της χώρας Τζακάρτα προς την Πανγκάλ Πινάν, στο νησί Μπανγκά, επέβαιναν 178 ενήλικοι επιβάτες, ένα παιδί, δύο βρέφη, καθώς και δύο πιλότοι και πέντε μέλη του πληρώματος καμπίνας.

Δεν έχει γίνει σαφές αν υπάρχουν επιζώντες.

Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε 13 λεπτά μετά την απογείωσή του, ανέφερε αξιωματούχος των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης.

Οι ινδονησιακές Αρχές ανέφεραν ακόμη ότι το αεροσκάφος «ζήτησε να επιστρέψει» στο αεροδρόμιο πριν «χαθεί από τα ραντάρ».

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος είχε περάσει από όλους τους τεχνικούς ελέγχους. Ο τύπος του αεροσκάφους τέθηκε σε κυκλοφορία μόλις το 2016 ενώ το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν κατασκευής του 2018 και πετούσε μόλις από τις 15 Αυγούστου!

Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου ήταν και αυτοί εξαιρετικά έμπειροι καθώς αθροιστικά είχαν 11.000 ώρες πτήσης, τόνισε η Lion Air σε ανακοίνωσή της.

Παραταύτα, η εταιρεία είχε αρκετά προβλήματα διαχείρισης και ασφάλειας πτήσεων στο παρελθόν. Ως το 2016 απαγορευόταν να εισέλθουν τα αεροσκάφη της στον εναέριο χώρο των ευρωπαϊκών χωρών, αναφέρει το BBC.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...