172
Ασπασμός Τσίπρα-Μέρκελ στο γκράφιτι του τοίχου - και ένας διακριτικός Αθηναίος που σπεύδει να προσπεράσει αποστρέφοντας το βλέμμα | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μετανάστες: Οριστικοποιείται το deal με τον Τσίπρα, λέει η Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2018, 21:39
Ασπασμός Τσίπρα-Μέρκελ στο γκράφιτι του τοίχου - και ένας διακριτικός Αθηναίος που σπεύδει να προσπεράσει αποστρέφοντας το βλέμμα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μετανάστες: Οριστικοποιείται το deal με τον Τσίπρα, λέει η Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2018, 21:39

Στο ανατολικό (ελληνικό) σκέλος της συμφωνίας που έκλεισε η καγκελάριος της Γερμανίας τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Ελλάδας, Σάντσεθ και Τσίπρα, αναφέρθηκε η κυρία Μέρκελ τη Δευτέρα 13 Αυγούστου.

Το συγκεκριμένο deal (που επετεύχθη στο περιθώριο της συνόδου των Βρυξελλών) αφορά επαναπροώθηση μεταναστών από τη Γερμανία στην Ισπανία και στην Ελλάδα.

Το προηγούμενο Σάββατο οριστικοποιήθηκε η συμφωνία Μέρκελ – Σάντσεθ και εκκρεμεί η οριστικοποίηση της συμφωνίας Μέρκελ-Τσίπρα. Για την τελευταία η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις του Βερολίνου με την ελληνική κυβέρνηση για μια συμφωνία στο Μεταναστευτικό έχουν προχωρήσει αρκετά», δηλώνοντας συγχρόνως ότι «ανάλογη συμφωνία με την Ιταλία χρειάζεται ακόμη χρόνο».

Μάλιστα η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η ίδια είναι πρόθυμη να συνομιλήσει και απευθείας με τον ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, «ωστόσο δεν έχουμε φθάσει ακόμη σε αυτό το σημείο» ομολόγησε.

Η τελική συμφωνία με την Ισπανία προβλέπει ότι η Γερμανία μπορεί εντός 48 ωρών από τον εντοπισμό τους στα γερμανοαυστριακά σύνορα να επαναπροωθήσει στην Ισπανία μετανάστες οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει εκεί αίτημα ασύλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...