609
Ο Αλ. Τσίπρας, στη φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media, στην Αργυρή Ακτή | Twitter/PrimeministerGR

Ο Τσίπρας επισκέφτηκε -στα κρυφά- το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2018, 09:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/07/2018, 13:33
Ο Αλ. Τσίπρας, στη φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media, στην Αργυρή Ακτή
|Twitter/PrimeministerGR

Ο Τσίπρας επισκέφτηκε -στα κρυφά- το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2018, 09:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/07/2018, 13:33

Επρεπε να περάσουν επτά ολόκληρες ημέρες από την καταστροφή στο Μάτι προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να τολμήσει να επισκεφτεί τον τόπο της εθνικής τραγωδίας· έτσι την είχε χαρακτηρίσει, αλλά δεν έβρισκε τόσες μέρες τον λόγο να πάει να δει από κοντά τι είχε συμβεί. Το έκανε τελικά νωρίς το πρωί της Δευτέρας όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού ο Πρωθυπουργός είχε ολοκληρώσει την επίσκεψή του.

Η επίσκεψη Τσίπρα έγινε χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων και πολύ νωρίς το πρωί, καθώς η οργή των κατοίκων, τόσο για την απουσία της κυβέρνησης όσο και για την απροθυμία των αρμόδιων υπουργών να αναλάβουν τις ευθύνες για αυτήν την εθνική τραγωδία, είναι τεράστια και διογκώνεται.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το γεγονός δεν το κάλυψε ζωντανά ούτε η ΕΡΤ, που κατά κανόνα καλύπτει κάθε βήμα του Πρωθυπουργού. Αυτή τη φορά όμως η δημόσια τηλεόραση ήταν απούσα και δημοσίευσε αργότερα επιλεγμένα πλάνα.

Είναι σαφές ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας επισκέφτηκε το Μάτι σχεδόν εν κρυπτώ, αποφεύγοντας πολιτικά άβολες στιγμές όπως αυτές που έζησε ο κυβερνητικός του εταίρος, ο Πάνος Καμμένος, την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επίσκεψη Τσίπρα διήρκησε μία ώρα. Το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός βάδισε ως την Αργυρή Ακτή, όπου βρήκαν φρικτό θάνατο 26 άνθρωποι –από τους 91 που μετράμε έως τώρα– και είχε συζητήσεις με τα κλιμάκια του Στρατού και της Πυροσβεστικής που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για την ανακούφιση των πληγέντων. Τον Πρωθυπουργό συνόδευε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μολονότι υπήρχαν κάποιες ερασιτεχνικές κάμερες –για το επόμενο προπαγανδιστικό («ήταν δίκαιο, έγινε πράξη») σποτ του Μαξίμου άραγε;– το μόνο που μας έμεινε από αυτήν την πολύ πρωινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Μάτι ήταν:

α) μερικά πλάνα που μετέδωσε το μεσημέρι η ΕΡΤ,

β) ένα tweet του με τέσσερις εικόνες και μερικές άλλες από τον πιστό του φωτογράφο Αντρέα Μπονέτι,

 

DjVnZ1tXsAAWf1QDjVnZ1rX4AAHJxNDjVnZ1qWsAAhTZG

ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÏ ÐÕÑÏÐËÇÊÔÏ ÌÁÔÉ ÁÔÔÉÊÇÓÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÏ ÐÕÑÏÐËÇÊÔÏ ÌÁÔÉ ÁÔÔÉÊÇÓÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÏ ÐÕÑÏÐËÇÊÔÏ ÌÁÔÉ ÁÔÔÉÊÇÓ

γ) ένα μήνυμά του –«Επισκέφθηκα σήμερα το τόπο της τραγωδίας. Συνομίλησα με πολίτες, μηχανικούς, στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές. Ανείπωτη θλίψη μα και απέραντος σεβασμός σε όσους έδωσαν την άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης»– και

δ) η στεγνή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μάτι.

»Η επίσκεψη διήρκεσε περίπου μία ώρα. Ο Πρωθυπουργός, επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού στο Λεωφορείο Ολυμπος.

»Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με πολίτες, πυροσβέστες και στρατιώτες, ενώ ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον Υπαρχηγό της Πυροσβεστικής κ. Αναστωστάκη αλλά και τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών που βρίσκονται στο πεδίο».

Σε ένα πρώτο της σχόλιο για την επίσκεψη-αστραπή του κ. Τσίπρα στο Μάτι, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε:

«Χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα από την εθνική τραγωδία για να επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας σαν τον κλέφτη το Μάτι και μάλιστα σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον.

Οι πολίτες, όμως, δεν πείθονται πια από επικοινωνιακά τεχνάσματα. Απαιτούν να μάθουν όλη την αλήθεια για το πώς χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι για τα λάθη και τις παραλείψεις της 23ης Ιουλίου υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν».

O εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, σχολίασε: «Μετά από τη γενική κατακραυγή, οργανώθηκε μία επίσκεψη εν κρυπτώ και σε προστατευμένο περιβάλλον, προκειμένου να εκτονωθεί η κατακραυγή που υπάρχει από τον κόσμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...