362
To κοντέινερ που θα μετατραπεί σε «Δωμάτιο Σαίξπηρ» | Εθνικό Θέατρο

Ο Σαίξπηρ σε κοντέινερ στην Ομόνοια για 12 ώρες

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2016, 13:44
To κοντέινερ που θα μετατραπεί σε «Δωμάτιο Σαίξπηρ»
|Εθνικό Θέατρο

Ο Σαίξπηρ σε κοντέινερ στην Ομόνοια για 12 ώρες

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2016, 13:44

Από το πρωί της Πέμπτης, οι οδηγοί στο κέντρο της πόλης, κοιτούν απορημένοι την πλατεία της Ομόνοιας. Εκεί πάνω έχει αρχίσει να στήνεται ένα κοντέινερ. Ενα κοντέινερ που για δώδεκα ώρες, το Σάββατο 23 Απριλίου θα γίνει το σπίτι, η στέγη, η σκηνή, για να ακουστεί το έργο του Σαίξπηρ σε όλη την πόλη. Πρόκειται για την πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το θάνατο του Sir Willy, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Με τη συμμετοχή πλήθους σημαντικών ηθοποιών, μεταφραστών και σκηνοθετών, από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 θα ακουστούν αποσπάσματα από τα κορυφαία έργα του συγγραφέα. Ο Αμλετ, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, ο Ριχάρδος Γ΄, ο Ιάγος, η Λαίδη Μάκβεθ, ο βασιλιάς Ληρ, ο Σάιλοκ, η Οφηλία, η Κορντέλια και άλλοι διάσημοι ήρωες του Βάρδου κατοικούν στο «Δωμάτιο» για δώδεκα ώρες πνευματικής περιπέτειας.

Στο Λονδίνο, το Shakespeare’s Globe οργανώνει το «Complete Walk», μια βόλτα στις όχθες του Τάμεση όπου, στις 23 και στις 24 Απριλίου θα προβάλλονται σε τεράστιες οθόνες δεκάλεπτα φιλμ με σκηνές από έργα του Σαίξπηρ, με τη συμμετοχή διάσημων ηθοποιών. Στη Νέα Υόρκη, μεγάλη έκθεση με φωτογραφίες, κοστούμια και προγράμματα από παλιές παραστάσεις έργων του Σαίξπηρ παρουσιάζονται στην New York Public Library for the Performing Arts. Στο Σικάγο, δεκάδες εστιατόρια συμμετέχουν στο «Culinary Complete Works», όπου επαγγελματίες σεφ χρησιμοποιούν τα έργα του Βάρδου ως έμπνευση για τη δημιουργία ενός ή περισσότερων πιάτων.

Στην Ομόνοια, λοιπόν, 39 ηθοποιοί και σκηνοθέτες από το δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου θα διαβάσουν αποσπάσματα από 13 θεατρικά έργα του Σαίξπηρ.

Ηθοποιοί: Ντίνα Αβαγιανού, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Γιάννης Βογιατζής, Γεράσιμος Γεννατάς, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιάννης Δενδρινός, Μαρίνος Δεσύλλας, Μελέτης Ηλίας, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Άννα Κλάδη, Κατερίνα Λάττα, Έκτορας Λιάτσος, Στάθης Λιβαθινός, Δημήτρης Λιγνάδης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Αθηνά Μαξίμου, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Γεωργία Μητροπούλου, Δομνίκη Μητροπούλου, Γιώργος Μπινιάρης, Ελένη Μπούκλη, Περικλής Μουστάκης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Λένα Παπαληγούρα, Αγλαΐα Παππά, Δημήτρης Πασσάς, Αστέρης Πελτέκης, Γιάννης Σοφολόγης, Μαρία Σκουλά, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Γιάννης Στόλλας, Έλενα Τοπαλίδου, Λυδία Τζανουδάκη, Νικόλας Χανακούλας, Αντωνία Χαραλάμπους, Γιάννης Χαρίσης

Θεατρικά έργα: Αγάπης αγώνας άγονος, Αμλετ, Δωδεκάτη Νύχτα, Μακμπέθ, Ο έμπορος της Βενετίας, Βασιλιάς Ληρ, Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας, Οθέλλος, Ριχάρδος ο Β’, Ριχάρδος ο Γ’, Ρωμαίος και Ιουλιέττα, Το ημέρωμα της Στρίγκλας, Η τρικυμία

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...