208
H ιέρεια της ροκ Πάτι Σμιθ έρχεται τον Ιούνιο στην Ελλάδα | wikipedia

Συναυλία/ Η Πάτι Σμιθ για μια νύχτα στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2016, 09:02
H ιέρεια της ροκ Πάτι Σμιθ έρχεται τον Ιούνιο στην Ελλάδα
|wikipedia

Συναυλία/ Η Πάτι Σμιθ για μια νύχτα στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2016, 09:02

Στο Piraeus Academy η Πάτι Σμιθ θα ερμηνεύσει με το συγκρότημα της επί σκηνής ολόκληρο τον μνημειώδη πρώτο της δίσκο, «Horses», μαζί με ένα best of setlist με τα πιο αγαπημένα της τραγούδια. Οσοι ήλπιζαν πως η Σμιθ θα συμπεριλάβει τη χώρα μας στον κατάλογο των λίγων ευρωπαϊκών χωρών που θα επισκεφθεί το καλοκαίρι για συναυλίες, δικαιώθηκαν. H τελευταία της εμφάνιση στην Ελλάδα είχε γίνει στο Ηρώδειο, πριν τρία χρόνια, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Το φθινόπωρο του 1975 η Πάτι Σμιθ μαζί με το συγκρότημα της μπήκαν στα Electric Lady Studios για να ηχογραφήσουν έναν από τους πλέον επιδραστικούς δίσκους στην ιστορία της ροκ μουσικής, σημείο αναφοράς για δεκάδες μουσικούς του τότε και του σήμερα, το «Horses». «Θα είναι μια αληθινή γιορτή. Μια περήφανη επέτειος», δήλωσε η Πάτι Σμιθ όταν αποφάσισε να ερμηνεύσει και πάλι στην περιοδεία της ολόκληρο το ντεμπούτο album της.

«Για μένα το Πανκ Ροκ είναι η ελευθερία να δημιουργείς, η ελευθερία να είσαι πετυχημένος, η ελευθερία να είσαι αποτυχημένος, η ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου. Η ελευθερία», αυτό είχε δηλώσει η Πάτι Σμιθ καθώς τα  «Gloria» και «Free Money» γνώριζαν πρωτοφανή επιτυχία. Ακολούθησαν σπουδαίοι δίσκοι στην καριέρα της («Radio Ethiopia», «Easter»). «Ενας καλλιτέχνης φορά το έργο του στη θέση των πληγών του», είχε δηλώσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...