140
Βράζουμε τα ζυμαρικά μέσα στο ζουμί των ψαριών | Νίκος Μορόπουλος

Κέφαλοι στη σιγόβραση με κοχύλια πάστας

Νίκος Μοροπουλος 6 Μαΐου 2018, 10:31
Βράζουμε τα ζυμαρικά μέσα στο ζουμί των ψαριών
|Νίκος Μορόπουλος

Κέφαλοι στη σιγόβραση με κοχύλια πάστας

Νίκος Μοροπουλος 6 Μαΐου 2018, 10:31

Η σιγόβραση είναι η τεχνική μαγειρέματος που θωπεύει την πρώτη ύλη και την επεξεργάζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Σήμερα στη σιγόβραση μπαίνουν οι κέφαλοι που προμηθεύτηκα πρωί-πρωί (4 ευρώ το κιλό).

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνω ολίγο ελαιόλαδο ίσα ίσα να γυαλίσει. Το ψάρι μπαίνει στο τηγάνι με την ανοιχτή κοιλιά να ακουμπάει κάτω και το κόκαλο της ράχης να είναι κατακόρυφο.

Και τα τέσσερα ψαράκια μπαίνουν έτσι.

Από πάνω ρίχνω χοντρό σπυρωτό αλάτι θαλάσσης, πιπέρι άφθονο, ψιλοκομμένο σέλινο μαζί με τα κοτσάνια του, σκόρδα και ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια. Αποτελειώνω με ξύσμα λεμονιού.

Βάζω την φωτιά στο 3/10 και το αφήνω για 10 λεπτά να ζεσταθεί λίγο, οπότε προσθέτω λίγο νερό για να μην κολλήσει το ψάρι στο τηγάνι. Το ψήσιμο σε αυτή την κλίμακα διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Βγάζω τα ψάρια από το τηγάνι και τα σερβίρω σε μια μεγάλη πιατέλα.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...