227
O Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν | EPA/JULIEN DE ROSA

Ρόλο εκπροσώπου της Γαλλίας αναλαμβάνει η Μπριζίτ Μακρόν!

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2017, 15:37
O Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν
|EPA/JULIEN DE ROSA

Ρόλο εκπροσώπου της Γαλλίας αναλαμβάνει η Μπριζίτ Μακρόν!

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2017, 15:37

Τέλος σε ένα μικρό σίριαλ για τον ακριβή ρόλο που θα έχει η σύζυγος του γάλλου προέδρου έδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοινώνοντας ότι η Μπριζίτ Μακρόν θα έχει τον άτυπο –και μη αμειβόμενο- ρόλο της εκπροσώπου της Γαλλίας.

Η σύζυγος του προέδρου δεν θα αμείβεται, δεν θα έχει ιδιαίτερο προσωπικό, ούτε προϋπολογισμό και έτσι δεν θα επιβαρύνει την προεδρία. Στη διάθεσή της θα έχει μόνο δύο προεδρικούς συμβούλους αποσπασμένους σε αυτήν και μία γραμματέα.

Η αξιοποίηση με κάποιο τρόπο της Μακρόν συζητήθηκε αρκετά μετά τις εκλογές στη Γαλλία – ήταν εξάλλου μια προεκλογική υπόσχεση του Εμανουέλ Μακρόν. Η πρόταση του Μακρόν ήταν για την επίσημη δημιουργία ενός καθεστώτος Πρώτης Κυρίας ανάλογου με αυτό στις ΗΠΑ.

Ο δημόσιος ρόλος που θα αναλάμβανε είχε προαναγγελθεί και στην πρώτη της συνέντευξη μετά τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου στο περιοδικό Elle.

«Οπως όλες οι προκάτοχοί μου, θα αναλάβω τον δημόσιο ρόλο μου, όμως οι Γάλλοι θα γνωρίζουν πλέον ποια μέσα έχουν τεθεί στη διάθεσή μου». Ο ρόλος, πρόσθετε, «θα καθορισθεί όχι από ένα νόμο, αλλά από έναν χάρτη διαφάνειας» που θα επισημαίνει ότι «δεν είναι αμειβόμενος» και θα διευκρινίζει τις «αποστολές και τα μέσα στη διάθεσή μου».

Ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που επεσήμαναν ότι ο ρόλος, όπως περιγραφόταν και για όσο η προεδρία δεν το ξεκαθάριζε, ερχόταν σε αντίθεση με τις διακηρύξεις του Μακρόν για μια ηθικότερη και πιο καθαρή πολιτική, παγώνοντας ουσιαστικά την πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...