450
Ο εκλιπών Ευάγγελος Μπασιάκος σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τον Απρίλιο του 2014 | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πέθανε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2017, 16:57
Ο εκλιπών Ευάγγελος Μπασιάκος σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τον Απρίλιο του 2014
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πέθανε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2017, 16:57

Ο Ευάγγελος Μπασιάκος, βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έφυγε από τη ζωή αιφνιδίως το μεσημέρι της Παρασκευής σε ηλικία 63 ετών. Την τελευταία περίοδο ο κ. Μπασιάκος είχε θέση Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στη Θήβα το 1954, σπούδασε Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του για αρκετά χρόνια στο Χάρβαρντ και στο UCL.

Εκλεγόταν στο νομό Βοιωτίας από το 1989 έως και τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο θείος του, Αριστείδης Μπασιάκος, ήταν βουλευτής Βοιωτίας με το Λαϊκό Κόμμα και την Εθνική Ριζοσπαστική Ενωση (ΕΡΕ). Η αδερφή του, Μαρία Μπασιάκου, ήταν διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Μιλτιάδη Εβερτ. Ηταν παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου, με την οποία απέκτησε ένα παιδί, τον Θανάση-Αριστείδη, και κουμπάρος του ήταν ο Κώστας Καραμανλής.

Διετέλεσε υφυπουργός Γεωργίας από 3.12.1992 έως 13.10.1993, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρχικά (9.3.2004) και υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από 23.9.2004 έως 19.9.2007.

«Πληροφορήθηκα με θλίψη τον άδικο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου. Θερμά συλλυπητήρια στη οικογένεια του και στην παράταξη που υπηρέτησε επί δεκαετίες», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του βουλευτή της ΝΔ.

Συγκλονισμένος από την ξαφνική απώλεια «του φίλου και συναγωνιστή στις κοινές μάχες για την παράταξη και την πατρίδα μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη δήλωσή του σημείωσε πως ο κ. Μπασιάκος υπηρέτησε ως βουλευτής της ΝΔ και υπουργός των κυβερνήσεών της τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και της χώρας, πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν το δημόσιο βίο. Πρόσθεσε ότι διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, αλλά και τη μεγάλη αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βοιωτία, ενώ τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς.


Ο κ. Μητσοτάκης καταλήγοντας εξέφρασε τη βαθιά οδύνη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη γυναίκα, τον γιο και σε όλους τους οικείους του.

Τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του κ. Μπασιάκου εξέφρασε μέσω Twitter και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης.

Την οδύνη του εξέφρασε, με δήλωσή του, και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. «Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ τον στενό μου φίλο και συνεργάτη, Ευάγγελο Μπασιάκο. Υπήρξε ανιδιοτελής υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος. Αφιέρωσε τη ζωή του στη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και των ανθρώπων της. Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Tην αναστολή οποιασδήποτε κομματικής δραστηριότητας για τρεις ημέρες ανακοίνωσε η ΝΔ, σε ένδειξη σεβασμού και πένθους για τον χαμό του βουλευτή και πρώην υπουργού. «Ολες οι προγραμματισμένες κομματικές εκδηλώσεις για σήμερα, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, και για το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Φεβρουαρίου, ματαιώνονται», σημείωσε το κόμμα στη σχετική ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...