180
Ολα δείχνουν ότι οι αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινωθούν την Δευτέρα | REUTERS/Joshua Roberts

Ο Τραμπ σκοπεύει να απελάσει δεκάδες ρώσους διπλωμάτες για τον Σκρίπαλ

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2018, 19:21
Ολα δείχνουν ότι οι αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινωθούν την Δευτέρα
|REUTERS/Joshua Roberts

Ο Τραμπ σκοπεύει να απελάσει δεκάδες ρώσους διπλωμάτες για τον Σκρίπαλ

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2018, 19:21

Διατεθειμένος να συνεχίζει το διπλωματικό παιχνίδι μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας φαίνεται πως είναι ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμος να απολύσει δεκάδες ρώσους αξιωματούχους διπλωματών από τις ΗΠΑ, ως απάντηση στην επίθεση κατά του ρώσου πρώην κατασκόπου, Σεργκέι Σκρίπαλ στο Λονδίνο, με νευροπαραλυτικό παράγοντα.

Ο Τραμπ συντάχθηκε με τους συμβούλους του και οι απελάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, κάτι το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να θεωρηθεί επί της παρούσης ως η τελική απόφαση του αμερικανού Προέδρου.

Ολα πάντως δείχνουν πως πρόθεση του Τραμπ είναι να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση, θέλοντας ωστόσο προηγουμένως να σιγουρευτεί ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι του θα εναρμονιστούν με αυτή την κίνηση και θα λάβουν παρόμοια μέτρα. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ερωτηθείς σχετικά, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου,Ρατζ Σαχ, ανέφερε τα εξής:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμπαραστέκονται σταθερά στο Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζοντας την απαράδεκτη πράξη της Ρωσίας. Ο πρόεδρος εξετάζει πάντοτε εναλλακτικές λύσεις για να φέρει τη Ρωσία προ των ευθυνών της, ως απάντηση στις κακοήθεις δραστηριότητές της. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι περαιτέρω να ανακοινώσουμε»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...