185
Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι | Niklas Halle'n/Pool via REUTERS

Μέι: Ενδειξη των ισχυρών δεσμών των δύο χωρών η επίσκεψη Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2018, 18:18
Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι
|Niklas Halle'n/Pool via REUTERS

Μέι: Ενδειξη των ισχυρών δεσμών των δύο χωρών η επίσκεψη Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2018, 18:18

Ως μία ένδειξη των ισχυρών διμερών δεσμών Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου μεταφράζει την επίσκεψη Τσίπρα στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα και τη συνάντηση που θα έχει μαζί του την Τρίτη η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.

«Η φιλία μας άρχισε πριν από πολλούς αιώνες και σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ», τόνισε η κ. Μέι σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του ελληνα πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ «αναδεικνύει τους ισχυρούς ιστορικούς μεταξύ των χωρών μας και τη βαθιά συνεργασία που έχουμε σήμερα» και σημείωσε ότι η σχέση αυτή «όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο δυνατή».

Η ίδια κάνει ιδιαίτερη μνεία στον ελληνικό τουρισμό, λέγοντας ότι «εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες ταξιδεύουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο για να απολαύσουν την ξεχωριστή φιλοξενία και τον πολιτισμό του λαού σας, αλλά και τις πόλεις και τις ακτές σας».

Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα εμπορίου και ασφάλειας και καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι «η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα θα μας δώσει την ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς μας σε όλους αυτούς τους τομείς προς όφελος όλων των πολιτών μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...