555
Εμα Κόμπερν, δρομέας των 3.000 μ. με φυσικά εμπόδια και ελπίδα των ΗΠΑ για μετάλλιο στο αγώνισμα στο Ρίο, φωτογραφημένη από τον Markus Eriksson για το ειδικό «γυμνό» τεύχος του ESPN | ESPN.go.com

Ο θρίαμβος του ανθρώπινου σώματος στο «γυμνό» τεύχος του ESPN

Εμα Κόμπερν, δρομέας των 3.000 μ. με φυσικά εμπόδια και ελπίδα των ΗΠΑ για μετάλλιο στο αγώνισμα στο Ρίο, φωτογραφημένη από τον Markus Eriksson για το ειδικό «γυμνό» τεύχος του ESPN
|ESPN.go.com

Ο θρίαμβος του ανθρώπινου σώματος στο «γυμνό» τεύχος του ESPN

Δέκα αθλητές και εννέα αθλήτριες, παγκοσμίου εμβελείας, φωτογραφήθηκαν χωρίς κανένα ρούχο, για την ετήσια έκδοση «Body Issue», του σπουδαίου αμερικανικού περιοδικού ESPN.

Ανάμεσά τους είναι και ο Κρις Μόζιερ, ο οποίος γεννήθηκε κορίτσι αλλά αγωνίστηκε στο δίαθλο με τα χρώματα των ΗΠΑ ως άνδρας. Είναι η πρώτη φορά που φωτογραφίζεται για την περιοδική έκδοση του ESPN αθλητής που έχει κάνει αλλαγή φύλου.

Για την ίδια έκδοση, φωτογραφήθηκε και ο μπασκετμπολίστας σταρ των Μαϊάμι Χιτ, Ντουέιν Γουέιντ – ο οποίος όπως δήλωσε, έκανε μεγάλο άλμα για να την εν λόγω φωτογράφιση. «Οταν ήμουν μικρός αρνούμουν ακόμη και να κολυμπήσω χωρίς τη μπλούζα μου!», είπε. «Ηταν άγνωστα νερά για μένα αυτή η φωτογράφιση. Ηταν μία από αυτές τις στιγμές στη ζωή που έρχονται αναπάντεχα και, χάρη σ΄αυτές, ξεπερνάς κάποιους φόβους σου».

6
Boν Μίλερ, παίκτης αμερικανικού φούτμπολ (NFL)

Ο Γουέιντ επί επτά συνεχή έτη αρνούνταν στην πρόσκληση του περιοδικού να φωτογραφηθεί για το ετήσιο αφιερωματικού τεύχους The Body Issue, το οποίο υμνεί το αθλητικό σώμα. «Με ξεπερνά η επίδειξη του σώματος», ξεκαθαρίζει ο βετεράνος του ΝΒΑ (έχει κλείσει ήδη 13 χρόνια). «Για μένα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον να πω στο αναγνωστικό κοινό πώς μέσα από αυτή τη φωτογράφιση ξεπέρασα έναν φόβο. Ισως η δική μου ιστορία κάνει ορισμένους ανθρώπους να δείξουν περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να μην φοβούνται να φανερώσουν τον αληθινό εαυτό τους».

16
Νζίνγκα Πρέσκοντ, ξιφομαχία

Από την άλλη, η Κρίστεν Πρες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, δήλωσε: «Ηθελα πάντα να έχω πιο τέλειο σώμα, αλλά τελικά συνειδητοποίησα πως απλώς συνέκρινα το δικό μου και εκείνα των συμπαικτριών μου».

10
Γκρεγκ Λουγκάνις, θρύλος των καταδύσεων και των Ολυμπιακών Αγώνων

«Για πολύ καιρό ένιωθα ανασφάλεια με το σώμα μου, αλλά το σώμα αυτό έχει κάνει τόσα πολλά για μένα! Είναι το εργαλείο μου για τη δουλειά», λέει η Πρες. «Είμαι ευγνώμων για το αίσθημα που έχω όταν παίζω. Νιώθω δυνατή, γρήγορη, ασταμάτητη – όλα αυτά χάρη στο σώμα μου».

11
Εϊπριλ Ρος, μπιτς βόλεϊ

Επίσης, για το τεύχος, έχουν φωτογραφηθεί δύο αθλητές που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο ένας είναι ο τεράστιος αμυντικός της ομάδας αμερικανικού φούτμπολ Χιούστον Τέξας, Βινς Γουίλφορκ, ο οποίος ζυγίζει 148 κιλά!

1b
Βινς Γουίλφορκ, παίκτης αμερικανικού ποδοσφαίρου, NFL

Ο άλλος, είναι ο γεννημένος το 1960, θρυλικός ολυμπιονίκης των καταδύσεων, Γκρεγκ Λουγκάνις. Ο Λουγκάνις είναι φορέας του AIDS – του ανακοινώθηκε από τους γιατρούς του σε ηλικία 28 ετών, έξι μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ (Σεμπτέβριος 1988).

19
Κόρτνεϊ Κόνλογκ, επαγγελματίας σέρφερ

«Οταν κοιτάζω γύρω μου, τους συνομηλίκους μου, σκέφτομαι ότι μάλλον είμαι σε καλύτερη κατάσταση από εκείνους. Στη ζωή πρέπει να επιλέγεις με γνώμονα την υγεία. Ο ιός HIV νομίζω πως μου έδωσε κίνητρο ψυχικό και σωματικό. Καθημερινά γυμνάζομαι και κάνω δραστηριότητες που βοηθούν το σώμα να εξασκείται – αυτό το νιώθω εξίσου σημαντικό με το να μην ξεχνώ τα φάρμακά μου.

13
Νέιθαν Αντριαν, Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση

»Ο HIV μου δίδαξε ότι είμαι πολύ πιο δυνατός απ΄όσο πίστευα. Οταν έμαθα από τι πάσχω δεν πίστευα ότι θα φτάσω τα 30. Και σήμερα είμαι 56 ετών», σημειώνει ο Γκρεγκ Λουγκάνις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...