240
Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την πρόταση ανταλλαγής των δύο ελλήνων αξιωματικών με τους Οκτώ | ΙΝΤΙΜΕnews

Μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν: Απορρίπτουμε απαράδεκτους συμψηφισμούς για τους «δύο»

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2018, 14:49
Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την πρόταση ανταλλαγής των δύο ελλήνων αξιωματικών με τους Οκτώ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν: Απορρίπτουμε απαράδεκτους συμψηφισμούς για τους «δύο»

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2018, 14:49

Την άμεση επιστροφή των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται εδώ και πάνω από 50 ημέρες στις τουρκικές φυλακές, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε λόγικη συμψηφισμού ή ανταλλαγής τους με τους Οκτώ, όπως επισήμως το έθεσε στο τραπέζι των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αναμένουμε την συντομότερη δυνατή επιστροφή των δύο ελλήνων στρατιωτικών» και «απορρίπτουμε ταυτόχρονα, με τον πιο κατηγορηματικό και σαφή τρόπο, απαράδεκτες προϋποθέσεις και συμψηφισμούς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε στην αναφορά του για το ίδιο θέμα:

«Οι συμψηφισμοί ή τα καλέσματα για ανταλλαγή των δύο ελλήνων στρατιωτικών δεν μπορούν να χωρέσουν σε αυτό το δικαιοκρατικό πλαίσιο. Εμείς από τη πλευρά μας μαζί με την Ευρώπη και τους θεσμούς της, επιμένουμε να κρατάμε τη δέσμευση της Τουρκίας στο κράτος δικαίου (…)

»Το σκέλος των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου, που μιλά για την ανάγκη και την αξία των ειρηνικών σχέσεων με την Ελλάδα, είναι καλοδεχούμενο. Αυτές όμως οι δηλώσεις, πρέπει να έχουν αντανάκλαση και στην πράξη. Πρέπει να συνοδεύονται από έμπρακτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο».

Δυστυχώς, κατέληξε ο Πρωθυπουργός στην αναφορά του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το θέμα των δύο αξιωματικών, η Τουρκία δείχνει να φλερτάρει με την ιδέα της απομάκρυνσής από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Δείχνει να κινδυνεύει να χάσει τον προσανατολισμό της και να απομακρύνεται από την ευρωπαϊκή στόχευση και αυτό, εκτίμησε, δεν θα είναι μια καλή εξέλιξη, ούτε για τη Τουρκία, ούτε για την Ελλάδα ή για την περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...