331
Πανοραμική άποψη του χωριού Σαντολέν | MySwitzerland.com

Αλπεις: Αγνοούμενοι από το… 1942 βρέθηκαν νεκροί σε παγετώνα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2017, 19:27
Πανοραμική άποψη του χωριού Σαντολέν
|MySwitzerland.com

Αλπεις: Αγνοούμενοι από το… 1942 βρέθηκαν νεκροί σε παγετώνα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2017, 19:27

Ο Μαρσελέν και η Φρανσίν Ντιμουλέν από την Ελβετία αγνοούνταν από το 1942, όταν εξαφανίστηκαν στην περιοχή Βαλέ στις Αλπεις, όπου βρέθηκαν για να ταΐσουν τις αγελάδες τους. Ο 40χρονος τότε Μαρσελέν ήταν τσαγκάρης, ενώ η 37χρονη σύζυγός του, ήταν δασκάλα.

Εκτοτε, όπως μετέδωσε το BBC, τα επτά παιδιά του ζευγαριού δεν σταμάτησαν να αναζητούν τους γονείς τους, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν άριστα διατηρημένα στον παγετώνα Tsanfleuron κοντά σε ένα τελεφερίκ, σ’ ένα λιβάδι πάνω από το χωριό Σαντολέν, στο ελβετικό καντόνι του Βαλέ, σε υψόμετρο 2.615 μέτρων. Τη μακάβρια ανακάλυψη έκανε ένας υπάλληλος εταιρείας τελεφερίκ στις ελβετικές Αλπεις.

Οι Ντιμουλέν είχαν επτά παιδιά, τα οποία -μετά την εξαφάνισή τους- μοιράστηκαν σε διαφορετικές οικογένειες.

Τα παιδιά δεν είχαν επικοινωνία μεταξύ τους και μεγάλωσαν ξεχωριστά. Σχετικά τυχερή ήταν μόνο η μικρότερη κόρη τους, η οποία δόθηκε στους θείους της.

Η Μαρελίν Ουντρί-Ντιμουλέν, λοιπόν, η οποία είναι σήμερα 75 ετών, δήλωσε: «Ξοδέψαμε όλη μας τη ζωή αναζητώντας τους, χωρίς σταματημό. Σκεφτόμασταν ότι θα μπορούσαμε να τους προσφέρουμε την κηδεία που τους άξιζε μια μέρα. Μπορώ να πω ότι μετά από 75 χρόνια αναμονής, τα νέα αυτά μου προσφέρουν μια έντονη αίσθηση γαλήνης». Η ίδια συμπλήρωσε, σύμφωνα με τον Guardian: «Στην κηδεία δεν θα φορέσω μαύρα. Νομίζω ότι το λευκό είναι πιο αρμόζον. Αντιπροσωπεύει την ελπίδα, την οποία δεν έχασα ποτέ μου».

_96988078_glacier
Ο διευθυντής Μπέρναρντ Τσάνεν υποδεικνύει το πού βρέθηκαν τα πτώματα (Télévision Suisse Romande)

Τα πτώματα ήταν ξαπλωμένα το ένα δίπλα στο άλλο με ρούχα που χρονολογούνται από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Τα υπάρχοντά τους βρέθηκαν άθικτα κοντά τους, όπως και έγγραφα ταυτοποίησής τους.

Πολύ κοντά βρέθηκε ένα μπουκάλι, ένα βιβλίο και ένα ρολόι, αφηγήθηκε στην εφημερίδα Le Matin ο διευθυντής του χιονοδρομικού τομέα «Παγετώνας 3000», Μπέρναρντ Τσάνεν.

Ο Τσάνεν εικάζει ότι το ανδρόγυνο έπεσε σε κάποια χαράδρα και ότι τα πτώματά τους εμφανίστηκαν τώρα καθώς ο παγετώνας λιώνει λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Θα διεξαχθεί, ωστόσο, εξέταση DNA για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...