143
Σκηνικό έντασης το οποίο μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις της Αστυνομίας | REUTERS/Ognen Teofilovski

Αγρια μάχη με πέτρες και χημικά έξω από τη Βουλή των Σκοπίων

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 20:38
Σκηνικό έντασης το οποίο μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις της Αστυνομίας
|REUTERS/Ognen Teofilovski

Αγρια μάχη με πέτρες και χημικά έξω από τη Βουλή των Σκοπίων

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 20:38

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν το βράδυ της Κυριακής οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή των Σκοπίων, όπου διεξαγόταν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ σχετικά με το ονοματολογικό.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Μακεδονία» και «Δεν παραδίδουμε το όνομά μας», οι σκοπιανοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής μπροστά στο κοινοβούλιο, και όσο περνούσε η ώρα άναβαν όλο και περισσότερο τα αίματα.

Οταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να απωθήσει τον προστατευτικό φράκτη και να εισβάλει στη Βουλή, η κατάσταση οξύνθηκε και ξεκίνησαν οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις. Σύντομα, αντικείμενα και πέτρες άρχισαν να εκτοξεύονται από την πλευρά των διαδηλωτών και τα σκοπιανά ΜΑΤ απαντούσαν με χημικά και δακρυγόνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σκοπιανού υπουργείου Εσωτερικών, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, ενώ υπό κράτηση τέθηκαν 25 από τους διαδηλωτές.

Δύο γυναίκες που επίσης συμμετείχαν στο συλλαλητήριο τραυματίστηκαν ελαφρά και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Η διαδήλωση οργανώθηκε μέσω κοινωνικών δικτύων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...