218
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα 18 Ιουνίου διέταξε την ίδρυση της Διαστημικής Δύναμης, ως έκτου Σώματος των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων | REUTERS / Jonathan Ernst

Πόλεμος των άστρων α λα Τραμπ: ιδρύει τη Διαστημική Δύναμη ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 20:35
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα 18 Ιουνίου διέταξε την ίδρυση της Διαστημικής Δύναμης, ως έκτου Σώματος των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων
|REUTERS / Jonathan Ernst

Πόλεμος των άστρων α λα Τραμπ: ιδρύει τη Διαστημική Δύναμη ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 20:35

Την ίδρυση της Διαστημικής Δύναμης, του έκτου Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Λευκό Οίκο. Το εν λόγω στρατιωτικό Σώμα θα είναι ανεξάρτητο από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.

«Θα έχουμε την Πολεμική Αεροπορία και τη Διαστημική Ενοπλη Δύναμη, ξεχωριστές αλλά ίσες» είπε ο κ. Τραμπ, απορρίπτοντας τις αντιρρήσεις πολλών πολιτικών, ιδίως στο Κογκρέσο, που ήθελαν η νέα αυτή στρατιωτική δύναμη του Διαστήματος να υπάγεται στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Οι σχέσεις με τη Ρωσία

Παράλληλα, στην οδό της συνεννόησης για τα κορυφαία προβλήματα του παρόντος (Συριακό, Κορέα, κ.ά.) κινούνται οι διμερείς αμερικανοσοβιετικές σχέσεις. Επίσης τη Δευτέρα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Πομπέο τηλεφώνησε στον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα των προσεχών επαφών τους (υπάρχει η πιθανότητα να συναντηθούν τον Αύγουστο στη Σιγκαπούρη ή και νωρίτερα).

Την παραπάνω είδηση επιβεβαιώνει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία αναφέρεται ότι οι δύο άνδρες «συζήτησαν μερικές πτυχές των διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου και του χρονοδιαγράμματος των πολιτικών επαφών μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στο προσεχές μέλλον»

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι τα θέματα που απασχόλησαν τους δύο υπουργούς Εξωτερικών ήταν η διευθέτηση του συριακού ζητήματος με βάση την απόφαση 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ , καθώς και η ενίσχυση των προσπαθειών για επίλυση προβλημάτων που αφορούν την Κορεατική Χερσόνησο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...