295
Ο Κώστας Ζουράρις σε ένα από τα υπουργικά συμβούλια στα οποία συμμετείχε. Τελικά παραιτήθηκε επειδή έβριζε τους Ολυμπιακούς και τους Αρειανούς | SOOC

Ζουράρις: Δεν παραιτούμαι από βουλευτής – δεν ασχολούμαι με τον Καμμένο

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2018, 09:52
Ο Κώστας Ζουράρις σε ένα από τα υπουργικά συμβούλια στα οποία συμμετείχε. Τελικά παραιτήθηκε επειδή έβριζε τους Ολυμπιακούς και τους Αρειανούς
|SOOC

Ζουράρις: Δεν παραιτούμαι από βουλευτής – δεν ασχολούμαι με τον Καμμένο

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2018, 09:52

«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής». Αυτό ξεκαθάρισε ο Κώστας Ζουράρις, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1, λίγες ώρες μετά την επιστολή παραίτησής του στον Αλέξη Τσίπρα από υφυπουργός Παιδείας, εξαιτίας των χουλιγκανικού τύπου δηλώσεις του στο ραδιόφωνο κατά των οπαδών του Ολυμπιακού και του Αρη Θεσσαλονίκης και των αντιδράσεων που αυτές προκάλεσαν.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε στο στούντιο του ΑΝΤ1 και της πρωινής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη φορώντας μια μπλούζα στην οποία ήταν αποτυπωμένη η φράση «έρχομαι από μακριά και πάω μακρύτερα».

Αναφερόμενος στα όσα είπε και προκάλεσαν αντιδράσεις, ο παραιτηθείς υφυπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «σάτιρα» και τόνισε πως εξιστορούσε ένα αριστοφανικό ανέκδοτο. Ως εκ τούτου δεν έχει καμία πρόθεση να ζητήσει συγγνώμη από τους Ολυμπιακούς και τους Αρειανούς. «Ο,τι είναι σάτιρα δεν καταδικάζεται, γιατί δεν έχει ποτέ προσωπικό χαρακτήρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος άφησε πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο να μην παραμείνει βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δηλαδή να ανεξαρτητοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και από το κόμμα του για τις δηλώσεις του για τον Ολυμπιακό και τον Αρη, με τον Δημήτρη Καμμένο μάλιστα να δίνει τελεσίγραφο λέγοντας «ή εγώ ή αυτός».

Ο κ. Ζουράρις σχολίασε για τον κ. Καμμένο: «Δεν με απασχολεί ο ακρόκρημνος». Εξηγώντας την ερμηνεία της λέξης, ανέφερε ότι είναι δικό του δημιούργημα, σύνθετο από το «άκρο» και το «κρημνός».

690_a437907d-2f36-4d41-b29f-d8e0c83ff03a
Ο Κώστας Ζουράρις στο στούντιο του ΑΝΤ1 με το χαρακτηριστικό μπλουζάκι

Ο υφυπουργός Παιδείας είπε, πάντως, πως θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, ενώ όσον αφορά το Σκοπιανό είπε ότι θα πάει στα συλλαλητήρια αν και όταν γίνουν και τάχθηκε υπέρ της πρότασης του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου για δημοψήφισμα.

Ο κ. Ζουράρις διέψευσε ότι ο κ. Καμμένος του ζήτησε να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι του είπε «φρόντισε να τα μαζέψεις». «Ετσι, λοιπόν, τα μάζεψα και παραιτήθηκα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...