336
Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης | Menelaos Myrillas / SOOC

Σπίρτζης για το εισιτήριο: «Φταίει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων για την ταλαιπωρία»

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2017, 15:03
Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης
|Menelaos Myrillas / SOOC

Σπίρτζης για το εισιτήριο: «Φταίει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων για την ταλαιπωρία»

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2017, 15:03

Kai Επίθεση στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία δεν επέτρεψε στον ΟΑΣΑ να διεκπεραιώνει ηλεκτρονικά το θέμα των αιτήσεων για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Σε συνέντευξή του το Σάββατο στην ΕΡΤ 1 είπε ότι η Αρχή δεν επέτρεψε στον ΟΑΣΑ να αποστέλλει ταχυδρομικά την κάρτα, με μια ηλεκτρονική αίτηση και τα αντίστοιχα στοιχεία. «Αυτό προκάλεσε την μεγάλη ταλαιπωρία του κόσμου, γιατί θα έπρεπε να υπάρχει η αυτοπρόσωπη παρουσία», είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αν μια Αρχή έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά μεταξύ ιδιωτικών Οργανισμών και δημόσιων Οργανισμών τότε υπάρχει θέμα».

Σε ό,τι αφορά την έκδοση των καρτών, είπε ότι «η ταλαιπωρία και οι ημέρες των ουρών έχουν τελειώσει». Εχουν εκδοθεί 180.000 προσωποποιημένες κάρτες πρόσθεσε, λέγοντας ότι στις 15 Νοεμβρίου θα είναι όλα έτοιμα. Εξάλλου, υπενθύμισε, «ουρές υπήρχαν και πριν το ηλεκτρονικό εισιτήριο τις πέντε πρώτες ημέρες κάθε μήνα».

«Πιστεύω ότι μέχρι τότε (στις 15 Νοεμβρίου) θα έχει προσπαθήσει η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων να ξαναδεί το αίτημα των ανθρώπων που θέλουν να τούς ταχυδρομείται η κάρτα και ελπίζω επιτέλους να υπάρξει καλή ενημέρωση στους πολίτες και να μην σπεύδουν όλοι να βγάλουν προσωποποιημένη κάρτα», συνέχισε.

Σημειώνεται ότι ο ΟΑΣΑ υπολογίζει ότι θα εκδοθούν γύρω στις 250.000 κάρτες.

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι «αναμένουμε και νέες δολιοφθορές αλλά και προσπάθειες να μην εφαρμοστεί το μέτρο ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σήμερα τέσσερα μηχανήματα δεν πρόλαβαν να λειτουργήσουν και υπήρξε δολιοφθορά στο τραμ. Υπήρχε κύκλωμα στις συγκοινωνίες αλλά και κύκλωμα πλαστών εισιτηρίων». Εξήγησε μάλιστα ότι «η λαθρεπιβίβαση δεν είναι τόση όση αναφέρεται. Αυτό που είναι σε τεράστιο ποσοστό είναι τα πλαστά εισιτήρια και κάρτες».

Τέλος, για το θέμα των ταξί και την εταιρεία Taxibeat, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι δεν υπάρχει προσωποποιημένη κόντρα και ότι υπήρξε και συνάντηση σε καλό κλίμα με ανθρώπους της εταιρείας. «Εργαζόμαστε για τη θέσπιση πλαισίου για τις συγκεκριμένες εταιρείες γενικά, όχι κάποιον συγκεκριμένα», είπε και ανέφερε ότι η Taxibeat συνεργάζεται με εξωχώριες εταιρείες. Τέλος, επιτέθηκε στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι έβγαλε διάγγελμα υπέρ της Taxibeat αγνοώντας το ότι «περνάει» τα έσοδά της μέσω offshore.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...