279
Κάποιοι κάνουν αριστουργήματα στη Ζωγραφική: αυτό είναι φτιαγμένο από τον Jim | jimllpaintit.tumblr.com/

Η Microsoft το αποφάσισε: Η Ζωγραφική των Windows διασώζεται (για την ώρα)

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2017, 08:30
Κάποιοι κάνουν αριστουργήματα στη Ζωγραφική: αυτό είναι φτιαγμένο από τον Jim
|jimllpaintit.tumblr.com/

Η Microsoft το αποφάσισε: Η Ζωγραφική των Windows διασώζεται (για την ώρα)

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2017, 08:30

Μετά από τόσες δεκαετίες , η Microsoft θα πρέπει πλέον να έχει καταλάβει ότι καλό θα είναι να μην εξάπτει τις ευαισθησίες των χρηστών της για κάποια προγράμματα με τα οποία είναι συναισθηματικά δεμένοι.

Τη Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στην προσεχή ανανέωση των Windows 10 που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο θα καταργήσει το πρόγραμμα Paint, τη «Ζωγραφική» που συνοδεύει τα Windows εδώ και 32 χρόνια!

Το κύμα απογοήτευσης, νοσταλγίας και αγάπης για το πρόγραμμα κατέκλυσε το Διαδίκτυο έκανε το θαύμα του.

Μία ημέρα αργότερα, την Τρίτη, η εταιρεία ανέστρεψε την απόφασή της και λέει ότι θα διατηρήσει τη Ζωγραφική, αλλά πλέον σαν πρόγραμμα που θα διατίθεται δωρεάν από το Windows Store.

«Αν μάθαμε κάτι, είναι ότι μετά από 32 χρόνια το Paint έχει πολλούς οπαδούς. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις τόση αγάπη για μια παλιά, έμπιστη εφαρμογή», είπε η υπεύθυνη της εταιρείας, η οποία δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι μία εφαρμογή ζωγραφικής 3D θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο.

Είναι αλήθεια η Ζωγραφική το καλύτερο πρόγραμμα των Windows, όπως διατείνεται ο Guardian; Σίγουρα αυτά είναι υπερβολές, εξάλλου η Microsoft έχει να υπερηφανεύεται για πολλά άλλα (και για κάποια να ντρέπεται).

Είναι όμως ένα απλό πρόγραμμα, που ξαναδίνει τη δυνατότητα στον άπειρο χρήστη των Windows να παίξει με μια εύκολη στη χρήση εφαρμογή και να φτιάξει κάτι δημιουργικό και χαριτωμένο.

Το ότι η εταιρεία το «εξορίζει» στο ηλεκτρονικό κατάστημα σημαίνει ότι δεν θα εγκαθίσταται, άρα δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμη εφαρμογή όπως το Σημειωματάριο, άλλος ένας «βετεράνος» των Windows που έχει και αυτός το κοινό του. Σε εταιρικά περιβάλλοντα, όπου γενικά δεν επιτρέπονται οι μη εγκεκριμένες εφαρμογές η Ζωγραφική ίσως να εξαφανιστεί εντελώς.

Ο νοσταλγικός ακτιβισμός μπορεί να έσωσε για την ώρα το πρόγραμμα, αλλά για πόσο;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...