425
Ο Θάνος Πλεύρης νοσηλεύεται στην Εντατική | Menelaos Myrillas / SOOC

«Θάνο Πλεύρη, σου εύχομαι τα χειρότερα»

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 15 Νοεμβρίου 2016, 08:11
Ο Θάνος Πλεύρης νοσηλεύεται στην Εντατική
|Menelaos Myrillas / SOOC

«Θάνο Πλεύρη, σου εύχομαι τα χειρότερα»

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 15 Νοεμβρίου 2016, 08:11

Ο Θάνος Πλεύρης είναι απ’ τους πιο αντιπαθείς ανθρώπους που ξέρω. Δεν τον ξέρω προσωπικά βεβαίως, ό,τι γνωρίζω γι’ αυτόν προέρχεται από δημόσιες τοποθετήσεις του σε εκπομπές και σόσιαλ μίντια. Τοποθετήσεις οι οποίες είναι βέβαια απεχθείς. Oταν κάποιος δηλώνει ας πούμε: «δεν φυλάσσονται τα σύνορα εάν δεν υπάρχουν νεκροί» (τέτοια έλεγε σε μια εκδήλωση εθνικιστικού περιοδικού το 2011) αρκεί για να τον αντιπαθήσεις σφόδρα.

Φυσικά, τέτοιου είδους δηλώσεις σε προκαλούν μέχρι και να βρίσεις τον Θάνο Πλεύρη. Το έχω κάνει άπειρες φορές, δεν θα πω ψέματα, διαβάζοντας ποστ του έχω σιγομουρμουρίσει: κοίτα ρε ένας … (έχω βάλει πολλά κοσμητικά επίθετα). Το ίδιο μου έρχεται να κάνω όμως και με όσους ρίχνουν ψόφους και κατάρες τώρα που αυτός ο άνθρωπος νοσηλεύεται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας. Πόσο παπάρας είσαι δηλαδή για να εύχεσαι:

Πόσο μίσος κρύβεται μέσα σου, πόση ανεγκεφαλιά κουβαλάς για να μπορείς να εκστομίζεις ψόφους για κάποιον που παλεύει για τη ζωή του; Δεν είπαμε να κλάψεις και να νοιαστείς κιόλας για την κατάστασή του, αλλά όχι και να εύχεσαι να τον στείλεις στον τάφο. Ούτε εμένα με νοιάζει προσωπικά η πορεία της υγείας του Θάνου Πλεύρη, με ακουμπά όμως γενικά, νιώθω συμπόνια γι’ αυτόν, είναι ένας άνθρωπος 39 χρονών που βρέθηκε στα καλά καθούμενα στο κρεβάτι της Εντατικής, επειδή κόλλησε μια λοίμωξη. Oποιος κι αν είναι, βιώνει κάτι άσχημο, κάτι που δεν επιδέχεται αστεία, ούτε φυσικά βρισιές.

Στο μεταξύ, οι περισσότεροι απ’ αυτούς που ρίχνουν τους ψόφους (ανώνυμα φυσικά γιατί είναι και κότες) δηλώνουν ανθρωπιστές και αριστεροί. Το επιχείρημά τους δηλαδή είναι: εγώ είμαι καλός άνθρωπος γι’ αυτό ρίχνω κατάρες στον κακό άνθρωπο που αρρώστησε να πάει απ’ το κακό στο χειρότερο. Δεν υπάρχει πιο γελοίο, πιο ασόβαρο επιχείρημα απ’ αυτό.

Υπήρξαν ευτυχώς και πολλοί χρήστες του τουίτερ που καταδίκασαν το πέσιμο στο Θάνο Πλεύρη κι έβαλαν στη θέση τους, τους ανεγκέφαλους ψοφο-λάγνους του διαδικτύου. Οι οποίοι μας απέδειξαν ακόμα μια φορά, με τη στάση τους, αυτό που λέει και η φίλη εδώ:

ΥΓ. Το ίδιο του εύχομαι κι εγώ