397
Μια από τις τέντες Lumiweave που έχουν τοποθετηθεί στο Τελ Αβίβ και προσφέρουν σκιά το πρωί και φως το βράδυ | Tel Aviv Global & Tourism

Ισραήλ: Ηi-tech τέντες παρέχουν σκιά το πρωί και φως το σούρουπο

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2022, 14:26
Μια από τις τέντες Lumiweave που έχουν τοποθετηθεί στο Τελ Αβίβ και προσφέρουν σκιά το πρωί και φως το βράδυ
|Tel Aviv Global & Tourism

Ισραήλ: Ηi-tech τέντες παρέχουν σκιά το πρωί και φως το σούρουπο

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2022, 14:26

H Ανάι Γκριν σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο στο Ισραήλ και αφού εργάστηκε για λίγα χρόνια στην Ιαπωνία επέστρεψε στην χώρα της και δημιούργησε το δικό της στούντιο. Η Γκριν δημιούργησε το Lumiweave, ένα επαναστατικό υλικό που κέρδισε ένα από τα βραβεία του διαγωνισμού Women4Climate Tech Challenge ο οποίος αφορά γυναίκες που αναπτύσσουν νέες καινοτόμες τεχνολογίες οι οποίες σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Γκριν δημιούργησε ένα είδος υφάσματος που ενσωματώνει ηλιακά οργανικά κύτταρα και στο αντικείμενο ή την δομή που θα τοποθετηθεί προσφέρει σκιά αλλά και φωτισμό με λαμπάκια LED. Οι εφαρμογές είναι πολλές και ξεκινούν από τη χρήση του υλικού σε ομπρέλες και καταλήγουν σε διαφόρων ειδών εγκαταστάσεις όπως τέντες ή υπόστεγα. Στόχος είναι η παροχή προστασίας από το έντονο ηλιακό φως το πρωί και ο φωτισμός το βράδυ σε αστικό περιβάλλον όπως δρόμους, πλατείες, ανοικτούς χώρους κ.α.

Εκτός από τέντες η τεχνολογία Lumiweave μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη δημιουργία υποστέγων και άλλων δομών | Lumiweave

Η τεχνολογία που ανέπτυξε η Γκριν δοκιμάζεται στο Τελ Αβίβ. «Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το Τελ Αβίβ τα επόμενα χρόνια είναι η αύξηση της θερμοκρασίας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Οι κατασκευές με την τεχνολογία Lumiweave μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την Ανάι Γκριν για να δοκιμάσουμε τις λύσεις που προσφέρει αυτή η τεχνολογία όπου είναι περισσότερο απαραίτητο» δηλώνει ο Ρον Χουλντάι, δήμαρχος του Τελ Αβίβ τα τελευταία 28 χρόνια.

Η ισραηλινή μεγαλούπολη λούζεται από τον ήλιο τις περισσότερες μέρες του χρόνου και τέτοιου είδους τεχνολογίες είναι ευπρόσδεκτες από τους κατοίκους της.
Σε διάφορα σημεία της πόλης έχουν τοποθετηθεί τέντες Lumiweave που προσφέρουν σκιά στη διάρκεια της ηλιοφάνειας στους πεζούς ενώ το βράδυ προσφέρουν φωτισμό που δεν συνδέεται φυσικά με το τοπικό ηλεκτρικό δίκτυο αλλά με ηλιακή ενέργεια.

Ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ φωτογραφίζεται δείχνοντας μια από τις τέντες που εγκαταστάθηκαν στην πόλη και δίπλα του είναι η Ανάι Γκριν με τον συνεταίρο της στο στούντιο που έχει δημιουργήσει στο Ισραήλ | Tel Aviv Global & Tourism

Το πρόγραμμα της χρήσης των συστημάτων Lumiweave στο Τελ Αβίβ οργανώνει το Εργαστήριο Καινοτομία CityZone σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ υπό την επίβλεψη φυσικά της Ανάι Γκριν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News