301
|

Η Αρια και ο Ατλας ξεκινούν ντελίβερι στην Οξφόρδη

Η Αρια και ο Ατλας ξεκινούν ντελίβερι στην Οξφόρδη

Το διεθνές, πλήρες ονοματεπώνυμό της είναι Zero Emissions Zone Pilot. Τα δύο οχήματα -κάτι σαν ηλεκρικά μοτοποδήλατα- χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση ως ένα αρχικό βήμα £200,000 για την εύρεση τρόπων να γίνεται όλο το ντελίβερι της υπόθεσης με μηδέν ρύπους. Το πιλοτικό ξεκινά στο κέντρο της παραδοσιακής αγοράς της Οξφόρδης, το στολίδι της πόλης με ένα καλόγουστο μωσαϊκό αγοράς και καταστημάτων που κρατά τις ρίζες του από το 1774 και, όπως λέγεται, λειτούργησε ως προπομπός της ίδιας της ανακάλυψης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ετσι, η Οξφόρδη ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη ζώνη μηδενικών εκπομπών ρύπων στη Μ. Βρετανία και τα δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα που βλέπετε στις φωτό, η «Αρια» και ο «Ατλας», άρχισαν πρόσφατα το πήγαινε-έλα. Στο πίσω μέρος τους υπάρχει ένας ψυχόμενος χώρος για να μπορούν να παραδίδονται φρέσκα λουλούδια, σοκολάτες, κρέας ή και παγωτό στην πόρτα των κατοίκων της περιοχής.

Το πρόγραμμα Zero (κλπ) προβλέπει τον περιορισμό της κυκλοφορίας ρυπογόνων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οσοι θα οδηγούν τέτοια αυτοκίνητα στην ειδική ζώνη, τσουπ, θα δέχονται πρόστιμο, το ύψος του οποίου θα καθορίζεται από το πόσο ρυπογόνο είναι το όχημα. Πού να ‘ρχόταν το μέτρο και στη χώρα του βγαλμένου καταλύτη και του «παπιού» με καγκουράδικη, κομμένη εξάτμιση. Μήπως;

Τέλος πάντων, η κίνηση έρχεται και στο τάιμινγκ το σωστό καθώς, μόλις την περασμένη εβδομάδα, δημοσιεύτηκαν και επισήμως τα στοιχεία που λένε ότι, λόγω των περιορισμών κίνησης ελέω κορονοϊού, η ποιότητα του αέρα είδε βελτίωση της τάξης του 29% – τα χαμηλότερα επίπεδα ρύπων από το 1986 που ξεκίνησαν αυτού του είδους οι καταγραφές στη βρετανική πόλη.

Τώρα, καθώς η Οξφόρφη αναδύεται ξανά στην κανονικότητα, οι Aρχές εξετάζουν τι μπορούν να διατηρήσουν από την περίοδο του λοκντάουν ώστε να διασφαλιστεί ότι η πόλη θα έχει την καθαρότερη δυνατή ατμόσφαιρα. Ever.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News