646
Από αριστερά: ο Δημήτρης Βλαστός, η Μαρίτ Μπέργκερ Ρόσλαντ, ο Στέλιος Ζαββός, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης και ο Τζον Γιουτζίν Γκελστάντ | solidaritynow.org

Εκπρόσωποι του νορβηγικού ΥΠΕΞ στο Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2017, 18:53
Από αριστερά: ο Δημήτρης Βλαστός, η Μαρίτ Μπέργκερ Ρόσλαντ, ο Στέλιος Ζαββός, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης και ο Τζον Γιουτζίν Γκελστάντ
|solidaritynow.org

Εκπρόσωποι του νορβηγικού ΥΠΕΞ στο Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2017, 18:53

Στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος «Υποστηρίζοντας Οργανώσεις που βοηθούν Μεταναστευτικό Πληθυσμό σε Αναζήτηση Ασύλου στην Ελλάδα», επισκέφθηκαν -στις 9 Ιουνίου- το Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow στην Αθήνα, εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών της Νορβηγίας και ο πρεσβευτής της Νορβηγίας στην Ελλάδα.

Η Νορβηγία, μέσω των επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και του χρηματοδοτικού μηχανισμού των EEA Grants, έχει παράσχει ανεκτίμητη στήριξη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών. Μέσω αυτού του μηχανισμού ιδρύθηκε και λειτουργεί το Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow στην Αθήνα, ακολουθώντας την προσέγγιση των «ανοικτών θυρών» που δίνει πρόσβαση σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την καταγωγή τους.

Τη Μαρίτ Μπέργκερ Ρόσλαντ υφυπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας, τον Τζον Γιουτζίν Γκελστάντ πρεσβευτή της Νορβηγίας στην Ελλάδα, τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη αντιδήμαρχο Αθηνών για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων και τον Δημήτρη Βλαστό πρόεδρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη, υποδέχθηκε στο Κέντρο Αλληλεγγύης ο Στέλιος Ζαββός, πρόεδρος του SolidarityNow.

Η συζήτηση που ακολούθησε αφορά στην επέκταση της στήριξης της Νορβηγίας στην Ελλάδα μέσω των νέων επιχορηγήσεων από τον ΕΟΧ (*Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο), με κεντρικό άξονα τις συνεργασίες μεταξύ όλων των εταίρων, συμπεριλαμβανομένης της Κοινωνίας των Πολιτών και των Δήμων.

«Είμαστε περήφανοι για το ότι έχουμε καταφέρει να συνεισφέρουμε μέσω των ΕΕΑ Grants – μία μοναδική στο είδος της πλατφόρμα συνεργασίας – έχοντας δει τη δυσχερή θέση της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει. Ηταν σημαντικό για τη χώρα μου να πάρει πρωτοβουλίες, ενώ παραμένει η δυνατότητα υποστήριξης από μέρους μας. Εχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από αυτά που είδα σήμερα στο Κέντρο Αλληλεγγύης και από το έργο που επιτελείται σε αυτό», δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, κυρία Ρόσλαντ.

We were there, defending the right of the people to live freely, just as they have chosen to live! During the Athens #Pride 2017, last Saturday, we had the chance to inform the hundreds of the visitors of our stand about the “Safe #Refugee” program, which concerns the LGBTI refugees living in Greece. ** Accommodation and Hospitality programs are being implemented by SolidarityNow, with the support of UNHCR and ECHO funding. #athenspride #lgbti #lgbtq #syntagma #athens #philanthropy #follow #instagood #respect #joy #colors

A post shared by SolidarityNow (@solidarity_now) on

Ο πρόεδρος του SolidarityNow, Στέλιος Ζαββός, τόνισε ότι: «Η Κοινωνία των Πολιτών ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα. Ανθρωποι διαφορετικών προελεύσεων δουλέψαμε μαζί και καταφέραμε να παρέχουμε βοήθεια στους συνανθρώπους μας σε ανάγκη. Απτό παράδειγμα αποτελεσματικότητας αποτελεί το Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow στην Αθήνα που μέχρι σήμερα έχει προσφέρει πάνω από 130.000 υπηρεσίες σε ανθρώπους με άμεσες ανάγκες. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα συνεργαστήκαμε με μεγάλη επιτυχία με τα EEA Grants, την Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Ελλάδα και τον OSF που υποστήριξαν οικονομικά το εγχείρημα, τον Δήμο Αθηναίων καθώς και με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και φορείς που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά, για όσα έχετε κάνει μέχρι σήμερα και για την άμεση ανταπόκρισή σας όταν χρειαστήκαμε τη βοήθειά σας. Η  συμβολή σας στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τη ζωή των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας ήταν και παραμένει καταλυτική».

Το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας χρηματοδοτήθηκε από τα EEA Grants και την πρεσβεία της Νορβηγίας στην Ελλάδα, από την έναρξή του, το 2014, μέχρι τον Απρίλιο του 2016.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News