191
Οι σουπιές μαγειρεμένες με το μελάνι τους είναι φαγητό σαρακοστιανό και ιδανικός κρασομεζές | Shutterstock

Τι είναι οι σουπιές δίχως το μελάνι τους;

Βαγγελιώ Κασσαπάκη 3 Απριλίου 2017, 15:57
Οι σουπιές μαγειρεμένες με το μελάνι τους είναι φαγητό σαρακοστιανό και ιδανικός κρασομεζές
|Shutterstock

Τι είναι οι σουπιές δίχως το μελάνι τους;

Βαγγελιώ Κασσαπάκη 3 Απριλίου 2017, 15:57

Το σημερινό φαγητό μπορεί να φανεί παράξενο σε κάποιους, μιας και δεν συνηθίζεται απ’ ό,τι ξέρω σε πολλά μέρη. Μάλλον είναι νησιώτικο πιάτο. Ίσως η εμφάνισή του να μην είναι απολύτως δελεαστική, αλλά η γεύση του είναι θαυμάσια. Για μένα είναι ο νοστιμότερος τρόπος για να μαγειρέψει κανείς σουπιές. Μόνο που είναι περισσότερο μεζεδάκι παρά φαγητό. Δεν μπορεί κανείς να φάει πολύ, γιατί πέφτει λιγάκι βαρύ, είναι όμως ιδανικός κρασομεζές.

Είναι αδύνατον να περάσει Σαρακοστή και να μη το μαγειρέψει η μάνα μου τουλάχιστον 2-3 φορές. Όχι που να την παινέσω, αλλά το κάνει νόστιμο όσο λίγες μαγείρισσες. Αλλά και το καλοκαίρι είναι από τα πιάτα που μυρίζουν θάλασσα. Τρία υλικά όλα κι όλα για ένα πιάτο που όποιος το έχει δοκιμάσει θέλει οπωσδήποτε να μάθει να το μαγειρεύει!

Είναι αδύνατον να περάσει Σαρακοστή και να μη το μαγειρέψει η μάνα μου τουλάχιστον 2-3 φορές. Όχι που να την παινέσω, αλλά το κάνει νόστιμο όσο λίγες μαγείρισσες. Αλλά και το καλοκαίρι είναι από τα πιάτα που μυρίζουν θάλασσα. Τρία υλικά όλα κι όλα για ένα πιάτο που όποιος το έχει δοκιμάσει θέλει οπωσδήποτε να μάθει να το μαγειρεύει.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...