189
Μέσα σε κάθε ντομάτα είναι κρυμμένο ένα κομματάκι φέτα | Γεωργία Παπανδρέου

Ντομάτες γεμιστές με καγιανά στον φούρνο

Γεωργία Παπανδρέου 12 Αυγούστου 2020, 11:59
Μέσα σε κάθε ντομάτα είναι κρυμμένο ένα κομματάκι φέτα
|Γεωργία Παπανδρέου

Ντομάτες γεμιστές με καγιανά στον φούρνο

Γεωργία Παπανδρέου 12 Αυγούστου 2020, 11:59

Μια παραλλαγή πάνω σε γνωστό καλοκαιρινό μαγειρικό θέμα, αν θέλεις να συνδυάσεις τα γνωστά «ασχημάτιστα» αβγά με ντομάτα ή καγιανά –τα οποία συνήθως τα κάνουμε τηγανητά– σε μια πιο ευπρόσωπη εκδοχή, κρυμμένα μέσα σε ντομάτες, μικρού σχετικά, μεγέθους.

Δέχεσαι μια ξαφνική επίσκεψη (ή απλώς ένα δικό σου αίσθημα πείνας) και έχεις σπίτι σου μόνο αβγά, φέτα, μερικές μικρές ντομάτες. Για να μην κατηγορηθείς για προχειρότητα, ή αν θέλεις μόνο κάτι αλλιώτικο επειδή έχεις λαχταρήσει ντομάτες γεμιστές, «αλλά πού να βρεθούν τέτοια ώρα τα υλικά…»

Πλένεις κι αδειάζεις τις ντομάτες όπως κάνεις για τα κλασικά γεμιστά. Γίνεται εύκολα και στο λεπτό, γιατί οι ντομάτες είναι μικρές. Τις αραδιάζεις σε μια ταρτιέρα. Τη σάρκα και το χυμό τους τα περνάς από το μούλτι και σουρώνεις τα σπόρια (μπορείς να το παραλείψεις) πριν τα αναμείξεις με τα αβγά και τα αρτύματα της επιλογής σου.

Μέσα σε κάθε ντομάτα κρύβεις κομματάκια φέτας. Συμπληρώνεις με το μείγμα αβγού – ντομάτας, φουρνίζεις, σερβίρεις με πράσινη σαλάτα και προαιρετικά με πατάτες ολόκληρες ψητές με τη φλούδα τους.

Αν διαθέτεις και ένα δροσερό ροζέ ελληνικό κρασί, βάλ’ το στα κολονάτα ποτήρια σου. Ταιριάζει!

Δείτε εδώ τη συνταγή αναλυτικά