410
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής σε βάρος του | ΙΝΤΙΜΕnews

«Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας», κατέθεσε ο Μιωνής

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 09:59
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/04/2021, 20:44
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής σε βάρος του
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας», κατέθεσε ο Μιωνής

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 09:59
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/04/2021, 20:44

Με την κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή συνεχίστηκε την Παρασκευή η ανακριτική διαδικασία στον Αρειο Πάγο, μετά την απόφαση παραπομπής της Βουλής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τυχόν συνεργούς του, εισαγγελικούς λειτουργούς και δημοσιογράφους.

Οπως μετέδωσε η δικαστική συντάκτρια του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής», Ιωάννα Μάνδρου, η κατάθεση Μιωνή αναμενόταν να διαρκέσει ώρες, καθώς οι καταγγελίες του σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου οδήγησαν τη Βουλή σε διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην υπουργού, ο οποίος καταγγέλθηκε από τον επιχειρηματία για την οργάνωση της δικαστικής του στοχοποίησης, όπως και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου. Και όντως η κατάθεση του κ. Μιωνή δεν ολοκληρώθηκε – θα συνεχιστεί τη Μεγάλη Δευτέρα.

Προσερχόμενος στον Αρειο Πάγο, ο κ. Μιωνής είπε:

«Σε συνέχεια της κατάθεσης μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου για την υπόθεση της εκβίασης της δική μου, του συνεταίρου μου Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου από την εγκληματική συμμορία. Ο Άγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν τα νέα στοιχεία αφορούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα», ο επιχειρηματίας απάντησε:

«Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας. Ο κ. Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίαση μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιωνής όταν είχε καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής είχε υποστηρίξει πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τον Μάρτιο του 2016, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Νίκου Παππά του είχε ζητήσει χρήματα για λογαριασμό του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, για να λήξουν οι δικαστικές διαμάχες του επιχειρηματία με τον εκδότη, πρόταση την οποία είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ο επιχειρηματίας. Όταν λίγους μήνες μετά το ποσό προσδιορίστηκε στις 350 χιλιάδες και πάλι, όπως υποστήριξε ο κ. Μιωνής, αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό.

Στην κατάθεση του ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ο κ. Μιωνής, σύμφωνα με πληροφορίες, προέβη σε νέες αποκαλύψεις για γεγονότα που ισχυροποιούν τις ήδη υπάρχουσες καταγγελίες του, ενώ θα αναφερθεί και σε άλλα περιστατικά σχετικά με την εν γένει δραστηριότητα του κ.  Παπαγγελόπουλου. Ο κ. Μιωνής θα καταθέσει για τη στοχοποίηση του ιδίου, του συνεταίρου του Αγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου, καθώς και για την οργάνωση, όπως υποστηρίζει, εμπλοκής του σε δικαστικές περιπέτειες, όπως και του Σταύρου Παπασταύρου, με στόχο την εκβίασή τους.

Οι καταγγελίες του αποτελούν το δεύτερο σκέλος της δικογραφίας που παραπέμφθηκε με απόφαση της Βουλής στο πλαίσιο των διαδικασιών που προβλέπονται για τη συγκρότηση ή μη Ειδικού Δικαστηρίου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...