454
| CreativeProtagon

Yπόθεση Φουρθιώτη: Η κυβέρνηση προσφεύγει άμεσα στον εισαγγελέα

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 19:18
|CreativeProtagon

Yπόθεση Φουρθιώτη: Η κυβέρνηση προσφεύγει άμεσα στον εισαγγελέα

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 19:18

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε το θέμα του τηλεπαρουσιαστή-μάνατζερ Μένιου Φουρθιώτη, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν την Τρίτη ότι θα υπάρξει «άμεσα» προσφυγή στον εισαγγελέα «για πλήρη διερεύνηση όλων των  πτυχών της υπόθεσης». Μάλιστα τονίστηκε ότι ήδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης».

«Τον λόγο έχει πια η Δικαιοσύνη» συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές, σε μια πρώτη και υπό μία έννοια καθυστερημένη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί σχετικά με τον συγκεκριμένο τηλεπαρουσιαστή εδώ και ημέρες.

Ως γνωστόν το όνομα του κ. Φουρθιώτη έχει απασχολήσει την τελευταία εβδομάδα τη δημόσια σφαίρα, προκαλώντας επικρίσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το Κίνημα Αλλαγής, για δύο παράλληλα ζητήματα:

Το πρώτο ήταν η αποκάλυψη ότι ο συγκεκριμένος τηλεπαρουσιαστής-μάνατζερ είχε πολυάριθμη αστυνομική συνοδεία ως «ευπαθής στόχος». Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ανακάλεσε τους αστυνομικούς-φρουρούς του κ. Φουρθιώτη, ο οποίος ωστόσο προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή την προσεχή Παρασκευή ύστερα από σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης.

Το δεύτερο αφορά σε καταγγελίες για φερόμενη συμμετοχή του στους δικαιούχους του προγράμματος «Συν-Εργασία», από την οποία φέρεται να εισέπραττε χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Για το δεύτερο αυτό σκέλος, ο τέως υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, σε δηλώσεις του στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Documento», χωρίς να κατονομάσει, αλλά «φωτογραφίζοντας» τον κ. Φουρθιώτη, αναφέρθηκε σε περιστατικό που συνέβη πριν από κάποιους μήνες, επί υπουργίας του, στο υπουργείο: «Ηρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ηρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας, γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή», ανέφερε στην εφημερίδα ο κ. Βρούτσης.

Πρόσθεσε ότι έκανε έρευνα για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί και σημείωσε: «Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν και άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα, δηλαδή, και πήγε να πάρει λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Οταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν, τρελάθηκαν».

Η τελευταία αποκάλυψη προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έφερε το θέμα στη Βουλή, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο Kontra, σχολίασε πως «ζούμε μία εικόνα παρακμής με ανθρώπους του υποκόσμου που έχουν πλάτες στη κυβέρνηση και απειλούν ακόμη και υπουργούς». Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και εντός της κυβερνητικής παράταξης με τον βουλευτής της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη να δήλωσε ότι σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το θέμα και να ζητά εξηγήσεις από το υπουργείο Εργασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...