472
|

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Φουρθιώτης – απαιτεί να του επιστραφούν οι αστυνομικοί-φρουροί!

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 18:45

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Φουρθιώτης – απαιτεί να του επιστραφούν οι αστυνομικοί-φρουροί!

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 18:45

Το νέο επεισόδιο του σίριαλ Φουρθιώτη θα έχει ως φόντο το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είχαν προηγηθεί τα επεισόδια:

Η αποκάλυψη ότι ο τηλεπαρουσιαστής-μάνατζερ Μένιος Φουρθιώτης είχε πολυάριθμη αστυνομική συνοδεία ως «ευπαθής στόχος» –υπόθεση που έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης ζητώντας εξηγήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ να ανακαλέσει την αστυνομική προστασία, μετά τον σχετικό σάλο που προκλήθηκε.

Η δημοσιοποίηση ενός άλλου περιστατικού με τον ίδιο ως φερόμενο πρωταγωνιστή μιας επεισοδιακής εισβολής στο υπουργείο Εργασίας μετά την αποκάλυψη μιας απάτης στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία –όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές για την υπόθεση έχει ήδη παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας.

Τώρα, το νέο επεισόδιο έχει την προσφυγή του τηλεπαρουσιαστή στο ΣτΕ με την οποία, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία μειώθηκε η φρούρηση του ιδίου και της κατοικίας του από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φουρθιώτης –του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Μένανδρος– μέσω του δικηγόρου του, Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της από 31.3.2021 πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας που του είχαν διατεθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (13.1.2021) διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ωρη βάση και αυστηρή επιτήρηση όλο το 24ωρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή του ραδιοσταθμού Party F.M. 104, της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά», του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON T.V. και του Stoudio Alfa- EPSILON T.V., με περιπολίες της αστυνομίας.

Μεταγενέστερα, την 18η Μαρτίου 2021, με νεώτερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για τον Μένιο Φουρθιώτη. Δηλαδή του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί (αντί των 3) και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους σε 24ωρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021.

Όπως ισχυρίζεται, τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν, καθώς υπήρχε πληθώρα επιθέσεων, τόσο προσωπικών, όσο και στην κατοικία του, αλλά και στους χώρους εργασίας του. Επισημαίνει ότι υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON T.V.. Στη συνέχεια, με την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι τέσσερις αστυνομικοί, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε και η φρούρηση της κατοικίας του.

Ο συνήγορός του, υποστηρίζει ότι η τελευταία, προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., είναι αντίθετη στο άρθρο 20 του Συντάγματος και παράνομη, καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοσή της, πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας και παράλληλα εκδόθηκε πριν τη συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης, με την οποία τα μέτρα ασφαλείας είχαν αυξηθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News